Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KÜRTÇE KONUŞAN BABA VE OĞLU VURAN KATİLE MÜEBBET

Sakarya’da Kürtçe konuştuğu için öldürülen Kadir Sakçı davasında mahkeme, sanık Hikmet Usta’nın müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verirken, Sakçı'nın olayda ağır yaralanan oğluna yönelik eyleminden dolayı da sanığa 15 yıl hapis cezası verildi

KÜRTÇE KONUŞAN BABA VE OĞLU VURAN KATİLE MÜEBBET

Sakarya’da Kürtçe konuştuğu için öldürülen Kadir Sakçı davasında mahkeme, sanık Hikmet Usta’nın müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verirken, Sakçı'nın olayda ağır yaralanan oğluna yönelik eyleminden dolayı da sanığa 15 yıl hapis cezası verildi. 

16 Aralık 2018 günü Sakarya’nın Hendek ilçesi Yenimahalle Mahallesi Beştepeler Caddesi’nde meydana gelen olayda Kadir Sakçı (43) ve oğlu Burhan Sakçı’nın önü kıraathane önünde Hikmet Usta (55) ve yanındakiler tarafından kesildi.

Kürtçe konuşan baba ve oğula, “Kürt müsünüz, Suriyeli mi?” diye soran Hikmet Usta, baba ve oğlun “Kürdüz” demesi üzerine “zaten sizi sevmiyorum” diyerek belindeki tabancayı çıkarıp ateş etti. Saldırıda Kadir Sakçı yaşamını yitirdi, oğlu Burhan Sakçı ise ağır yaralandı.

Davayı takip eden Özgürlükçü Hukuklar Derneği (ÖHD) İstanbul Şubesi, davaya ilişkin açıklama yaptı.

ÖHD İstanbul Şubesi Resmi Hesabı’nın Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Sakarya’da Kürtçe konuştuğu için ırkçı saldırıya uğrayarak yaşamını yitiren Kadir Sakci dosyasında Mahkeme; Sanık Hikmet Usta’nın maktule yönelik eyleminden dolayı müebbet hapis cezasına, ağır yaralanan oğluna yönelik eyleminden dolayı 15 yıl cezasına hükmetti” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Her Taraf



Anahtar Kelimeler: KÜRTÇE KONUŞAN VURAN KATİLE MÜEBBET

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER