Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kürt siyasi partileri: Harekat durdurulsun

Kürt siyasi partileri Diyarbakır’da ortak açıklama yaparak, Türkiye’nin Kuzey Suriye’ye yönelik başlattığı operasyonu durdurmasını istedi.

Kürt siyasi partileri: Harekat durdurulsun

DİYARBAKIR – Kürt siyasi partileri Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik harekata tepki gösterdi. Diyarbakır’da yapılan ortak açıklamaya Azadi Hareketi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Kürdistan Komünist Partisi (KKP), Partîya Azadi, Kürt Demokratlar Platformu (PDK), İnsan ve Özgülük Partisi (PİA), Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK), Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (TKDP) yöneticileri katıldı. Yapılan açıklamada, operasyonun bir an önce durdurulması talep edildi.

PSK İl Örgütü binasında yapılan ortak açıklamada, hazırlanan metnin Kürtçesini PSK Genel Başkanı Mesut Tek, Türkçesini ise DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Tunç okudu.

“Saldırılar durmalı, TSK bir an önce Güneybatı Kürdistan’dan çekilmelidir” başlığı taşıyan metinde, “Türk Silahlı Kuvvetleri uluslararası kamuoyunun ciddi ikaz ve kaygılarına rağmen, BM Sözleşmesinde yer alan devletlerin egemenlik haklarına ilişkin prensiplerini çiğneyerek, Rojava Kürdistanı’na karşı askeri saldırılara başladı” denildi.

“Yaşam hakkı en temel insan hakkıdır. Savaşlar bu hakkı yok ederler” ifadesine yer verilen açıklamada, “Daha şimdiden onlarca sivilin yaşamına ve bir o kadar da yerleşim alanının yerle bir olmasına yol açan bu saldırılar, hükümet yetkililerinin iddialarının aksine, barış, huzur ve güveni sağlayamayacak, aksine başta Suriye olmak üzere tüm Ortadoğu ve Türkiye’deki kaosu daha da derinleştirecektir” denildi.

Kürt sorununa ilişkin geleneksel devlet politikasını yürüttüğüne değinilen açıklamada, “Biz aşağıda imzası olan parti, siyasi yapılar, siyasi oluşumlar ve hareketler olarak saldırıların durdurulmasını, TSK’nin bir an önce Güneybatı Kürdistan’dan çekilmesini talep ediyoruz. Başta ABD olmak üzere AB ve uluslararası toplumu ve kuruluşlarını, kamuoyunu saldırılarını durdurması için Türkiye’ye yönelik baskılarını artırmaya çağırıyoruz. Türkiye’deki demokrasi, barış ve özgürlük güçleri, emek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları saldırılara karşı seslerini yükseltmelidirler” denildi. (DUVAR)



Anahtar Kelimeler: siyasi partileri: Harekat durdurulsun

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER