Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kürdistan Başkan Barzani, Fransa Dışişleri Bakanı’nı kabul etti

Başkan Mesud Barzani, Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian’ı Pirmam'daki ofisinde kabul etti.

Kürdistan Başkan Barzani, Fransa Dışişleri Bakanı’nı kabul etti

K24- ERBİL

Başkan Mesud Barzani, Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian’ı Pirmam'daki ofisinde kabul etti.

Dün Bağdat temaslarının ardından başkent Erbil’e gelen Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian, bugün Başkan Mesud Barzani’yle bir araya geldi.

Görüşmenin başında Le Drian, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un selamını Başkan Mesud Barzani’ye ileterek, Fransa’nın her zaman Kürdistan’a destek sunacağını yeniledi.

Başkan Barzani ile Jean Yves Le Drian görüşmesinde, ikili ilişkilerin geliştirilmesinin yanı sıra, bölgedeki sorunlar, DAİŞ saldırılarının yeniden canlanmasının önlenmesi ve Rojava’daki son sürecin konuşulduğu belirtildi.

Başkan Barzani, Fransa’nın Kürdistan’a olan desteğinden dolayı minnettarlığını ifade ederek, Rojava’da yaşanan durumlarla ilgili bir çözümün bulunması gerektiğini söyledi.

Başkan Barzani, Fransız bakana Rojava’da sorunların çözümüne ve bölgedeki demografik yapıya dikkat çekerek, Fransa’nın bu konuda önemli bir rol üstlenmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Barzani, DAİŞ’in yeniden ortaya çıkmasına yeni bir zeminin yaratıldığını üzülerek söylediğini ifade ederek, terörle mücadelenin sadece askeri olarak değil; siyasi, ekonomi ve daha bir çok konuyu olumsuz etkilediğini söyledi.

Görüşmede terör örgütü DAİŞ’in yeniden canlanabileceği uyarısı hakkında görüşmeler yapıldı.

Jean Yves Le Drian, Fransa’nın terör tehdidinin endişesini dile getirerek, DAİŞ’e karşı uluslararası koalisyon ittifakında Kürdistan ve Fransa’nın üstlendiği role değindi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER