Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kur´an hazımsızlığı bitsin!

Eğitim-İş Sendikası´nın Yaz Kur´an kursu hazımsızlığına Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi tepki gösterdi: ?Bunlar, Kur´an eğitimine karşı hazımsızlığı iş edinmişler.?

Kur´an hazımsızlığı bitsin!

Okulların kapanmasıyla başlayacak olan Yaz Kur´an kursları, bazı kesimleri rahatsız etti. Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, Diyanet İşleri Başkanlığı´nın 4-6 yaş grubu çocuklar için düzenlediği Kur´an kursunun Eğitim-İş Sendikası tarafından yargıya taşınma girişimine tepki gösterdi. Eğitim-İş Sendikası´nın sözde laiklik ve demokrasi ambalajı ile din düşmanlığına soyunduğuna vurgulayan Selvi, bu çıkışları ile toplumun değerlerine ve dinamiklerine ne denli yabancılaştıklarının görüldüğünün altını çizdi.  

Akademisyenler, pedagoglar, Kur´an kursu öğreticileri ve okul öncesi öğretmenlerinin görüşleri alınarak çoklu katılım anlayışıyla hazırlanan programların çocuklara uygulanacağını kaydeden Selvi, yalan beyanla kafa karıştırıldığını ifade etti.

Laikçi anlayışla yasakçılık yapılıyor

Sivil toplumun önemli aktörleri olan sendikaların, hele ki eğitim sendikalarının günümüzde hâlâ bu tür reflekslerle hareket etmelerini anlamanın mümkün olmadığını dile getiren Selvi, eğitim sendikalarının ideolojik bariyerlere sıkışarak, kendi toplumsal değerlerine bu kadar yabancılaşarak ortaya koydukları bu yaklaşımların artık terk edilmesi gerektiğini belirtti. Selvi, ?Ülkemizin dinî değerleri ve mütedeyyin halkı söz konusu olduğunda hemen laiklik söylemiyle yasakçı bir tutumum benimsenmesi de ayrıca dikkat çekmemiz gereken bir başka tutarsızlık örneğidir? şeklinde konuştu.

Bataklığa saplandılar

Her türlü kutsalı, inancı ve manevi değeri hurafe olarak gören katı pozitivist aydınlanmacı anlayışın tesiri altında kalındığından dolayı dine ve maneviyata karşı bu tarz karşıt bir davranışın sergilendiğini kaydeden Selvi, ?Bu bakış açısının insanlığı sürüklediği trajediyi görmesini beklemek safdillik olacaktır. Millî Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı´nın uyguladığı bu önemli çalışmalara karşı gösterilen bu ve türevi ideolojik jakoben tavırların maşeri vicdanda karşılık bulmadığı da ortadadır? ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: hazımsızlığı bitsin

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER