Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kulüp televizyonculuğunda yeni dönem: YouTube kanalları

YouTube üzerinden yayın yapan ve abone sayısı 1 milyon üzerinde olan futbol kulübü sayısı her geçen gün artıyor.

Kulüp televizyonculuğunda yeni dönem: YouTube kanalları

Dünya genelinde 1990´lı yıllarda kurulmaya başlayan kulüplerin spor televizyon kanallarının yerini 2000 yılından itibaren internet üzerinden yayın yapan YouTube kanalları almaya başladı.

1997 yılında Avrupa´da İngiliz takımları ile başlayan kulüp televizyonculuğunu 1990´lı yılların sonunda İspanyol ve İtalyan takımları takip etti.

2000´li yıllarda ise Arsenal ve Middlesbrough takımları kanallarını kapatarak YouTube üzerinden yayın yapmaya devam ederken, diğer büyük takımlar da yayınlarını YouTube kanallarına kaydırdı.

Türk takımları ise 2000´li yılların başlarında kanallarını kurarak, televizyondan yayına başladı. 2004´te FB TV, 2005´te BJK TV, 2006´da GS TV, 2009´da ise Bursaspor TV televizyondan yayına geçti.

Barcelona´nın 6 milyon abonesi var

YouTube üzerinden yayın yapan ve abone sayısı 1 milyon üzerinde olan futbol kulübü sayısı her geçen gün artıyor.

En fazla YouTube abone sayısı olan takımlar İspanyol ve İngiliz kulüpleri. 6 milyon abonesi olan Barcelona, dünyada YouTube´dan en fazla izlenen spor kulübü oldu. Barcelona´yı 4,3 milyon abonesiyle ezeli rakibi Real Madrid takip ediyor.

İngiltere´den Liverpool´un 1,9 milyon, Manchester City´nin 1,6 milyon, Manchester United´ın 1,5 milyon ve Arsenal´in 1,2 milyon ve Chelsea´nin 1,1 milyon YouTube abonesi var.

Fenerbahçe, Türkiye´de 709 bin abonesi ile YouTube üzerinden en fazla izlenen takım. Galatasaray, 658 bin abonesiyle ikinci sırada yer alırken, Beşiktaş´ın 271 bin, Trabzonspor´un 112 bin YouTube abonesi bulunuyor.

 


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER