Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Külliye’nin vitrini değişiyor!

Berat Albayrak’ın, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifasından sonra Cumhurbaşkanlığı ve AKP’de revizyon startı verildi. Külliye'nin vitrini değişiyor!

Külliye’nin vitrini değişiyor!

Muhammed Vefa'nın "konuya dair" haberi...

Berat Albayrak’ın, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifasından sonra Cumhurbaşkanlığı ve AKP’de revizyon startı veridi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “hukuk ve ekonomik reform” çağrısının ardından süreci parti kökenli isimlerle yürüteceği belirtiliyor. Aynı şekilde, Erdoğan’ın yakın çevresindeki bazı isimlerin değişeceğine kesin gözüyle bakılırken, daha çok parti kökenli isimlerin geleceği konuşuluyor.

AKP’de sular durulmuyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasının ardından parti içinde hareketli günler yaşanıyor. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Albayrak’ın ardından nasıl bir yol haritası izleyeceği merak edilirken, detaylar netleşmeye başladı. Özellikle Erdoğan’ın ekonomi ve hukukta reform çağrısının ardından Cumhurbaşkanlığı ekibi ve parti kadrolarında değişiklik yapılacağı belirtiliyor.

REFORMLAR YENİ İSİMLERLE YAPILACAK

Berat Albayrak’ın beklenmeyen istifasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce bakanlık yapmış bazı isimleri yeni görevlere getirirken, söz konusu durumun partiden kopuşları engellemeye yönelik olduğu ifade ediliyordu. Kulis bilgilerine göre, Erdoğan’ın “ekonomi, hukuk ve demokraside yepyeni bir seferberlik başlatıyoruz” çıkışının ardından gözler üst düzey yöneticilere çevrildi. Erdoğan’ın ifade edilen yeni süreci yeni isimlerle devam edeceği yönünde olurken, Erdoğan’ın yakın çevresindeki isimlerin değişeceği ve daha çok parti kökenli isimlerin geleceği belirtiliyor.

PARTİDE KAPSAMLI DEĞİŞİKLİK

Kabine değişikliğinin ileriki sürece bırakılması Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın etrafının değişeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Cumhurbaşkanlığı ekibinde bulunan kişilerinde büyükelçi başta olmak üzere bazı kurumlara atanacağı ifade ediliyor. Söz konusu durumla birlikte bazı eski bakanlarında Erdoğan’a yakın kurumlarda görev verileceği söyleniyor. Berat Albayrak’ın istifasının ardından partide yaşanacak değişikliklerin daha kapsamlı olacağı belirtiliyor.



Anahtar Kelimeler: Külliye’ vitrini değişiyor!

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER