Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kulisler bu haberle çalkalanıyor! Merkez Bankası ters köşe yapacak

Merkez Bankası'nın 16 Aralık'ta yapacağı Para Politikası Kurulunda hangi kararı alacağı merak edilmeye devam ediyor. Kulis haberlere göre Merkez Bankası ters köşe yapacak

Kulisler bu haberle çalkalanıyor! Merkez Bankası ters köşe yapacak

Yaklaşık bir yıl önce eski Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın yerine atanan Naci Ağbal, 2021 Ocak/Şubat aylarında yüzde 17'de sabit tuttuğu politika faizini Mart ayında bir anda yüzde 19'a çıkartmıştı. Bu hamlesinden sonra görevden alınan Naci Ağbal'ın yerine Şahap Kavcıoğlu getirilmişti. 

Eylül ayına kadar 5 ay boyunca politika faizini sabit tutan Kavcıoğlu, politika faizini yüzde 19'dan yüzde 18'e çekti. Ekim ayında 200 Kasım ayında ise 100 baz puanlık indirim yapan Kavcıoğlu faizleri yüzde 15'e çekerken, döviz kurları yukarı yönlü hareket sergiledi. 

Dolar tarihi rekorunu 14,75'e, Euro ise 16,47'ye taşıdı. Döviz kurlarında yaşanan tarihi rekorlar sonrasında gözler 16 Aralık Perşembe günü gerçekleşecek Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısından çıkacak faiz kararına çevrildi. 

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları başta olmak üzere birçok uzman Merkez Bankası'nın faiz indirme adımlarını sürdüreceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil olmak üzere Lütfi Elvan'ın yerine atanan yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Faiz artırmayacağız. Bu işi faiz artırmadan da yapabildiğimizi göreceksiniz. Sadece güven" ifadelerini kullandı.

16 Aralık günü herkes Merkez Bankası'ndan en az 100 baz puanlık bir indirim beklerken kulislerde tam tersi bir karar alınacağı yönünde iddialar ortaya atılmaya başlandı.

Yaşanan ekonomik çıkmaza yön verecek PPK kararına sayılı günler kala yaşanacak kritik gelişmeleri önceden açıklamasıyla bilinen Ankara Kuşu isimli hesaptan bomba bir iddia geldi. Ankara Kuşu Merkez Bankası'nın bu sefer faiz artırımına gideceğini öne sürdü.

Ankara Kuşu adlı hesap paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Çok tehlikelisiniz başkanım çoook Şahap Kavcioglu. Faizi arttıracaklarmış bu arada. Ters köşe yapacaklar."

 

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER