Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kulis: Yeni kabinede Berat Albayrak ve Binali Yıldırım detayı

AKP kulislerinde kabinede revizyon iddialarına ilişkin dikkat çeken sözler sarf ediliyor. AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım´a yeni görev geliyor, Bakan Berat Albayrak´ın ise görevi değişiyor.

Kulis: Yeni kabinede Berat Albayrak ve Binali Yıldırım detayı

31 Mart yerel seçimleri ve 23 Haziran´da büyükşehirlerin birçoğunu kaybeden AKP´de gözler Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´a çevrilmiş durumda...

BBC Türkçe´nin aktardığına göre Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan´ın kabinede revizyona gitmesi bekleniyor. AKP kulislerinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak´ın başka bir bakanlığa kaydırılacağı konuşuluyor. Ekonomideki durumdan sorumlu tutulan Albayrak´ın eski görevi olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı´na geçmesi bekleniyor.

YENİ KABİNEDE BİNALİ YILDIRIM´A GÖREV

Kulislerde seslendirilen bir başka iddia ise AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım´a ilişkin. Buna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kaybeden İzmir Milletvekili Binali Yıldırım´ı başkan yardımcılığına getirebileceği ifade ediliyor.

 

Anayasa ve yasalara göre Erdoğan´ın birden fazla başkan yardımcısı atamasına engel bir durum bulunmuyor. Erdoğan´ın, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay´ı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nin koordinasyonuna getirmesi de bu iddiaya dayanak olarak sunuluyor ve Erdoğan´ın Oktay´ın yanısıra siyasi bir yardımcı atayabileceği ve bu ismin de büyük olasılıkla Yıldırım olabileceği ifade ediliyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER