Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kulis: "Sarıgül başka bir partiden seçime girerse..."

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül´ün CHP´den istifasının ardından partide sessizlik hakim.

Kulis:

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül´ün CHP´den istifasının ardından CHP´de sessizlik hakim. Ortaya atılan iddialara göre ise CHP´de, "Sarıgül´ün başka bir partiden seçime girmesi durumunda Şişli´de güçlü bir aday çıkarmalıyız" görüşünün hakim olduğu dile getiriliyor. 

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül´ün partisini eleştirerek istifa etmesine Cumhuriyet Halk Partisi´nden henüz bir tepki gelmedi. Ancak kulislerde konuşulan söylentilere göre, CHP´de; Sarıgül´ün başka bir partiden yerel seçimlerde yarışa girmesi durumunda Şişli´de güçlü bir aday çıkarılması gerektiği kaydediliyor. 

CHP - İYİ Parti 31 Mart Yerel seçimlerinde ittifak yaparak seçimlere girecek. İki parti arasındaki işbirliği görüşmelerinde prensipte anlaşma sağlanmasına karşın; her iki partinin de Etimesgut´ta kendi adayının desteklenmesini istemesi iş birliği protokolünün kamuoyuna açıklanmasını geciktirdiği ifade ediliyor. 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hafta başında bir araya gelmiş ancak iki partinin kamuoyuna duyuracağı iş birliği protokolünün hazırlığına yönelik görüşmelerini açıklanmamıştı. Devam eden görüşmelerin bu hafta sonuçlanması bekleniyor. CHP kaynakları Etimesgut dışında ´birkaç pürüz´ yaşandığını, ancak bunların aşılamayacak sorunlar olmadığını belirtiyor.

Diğer yandan Ordu Büyükşehir için her iki partinin de kendi adayıyla yarışacağı, Gaziantep´te İYİ Parti´nin adayının destekleneceği ve Celal Doğan´ın isminin gündemde olmadığını gelen duyumlar arasında...

İzmir´de İYİ Parti´ye bırakılan ilçeler arasında Tire ve Kiraz´ın olduğu belirtilirken; İstanbul´da ise Şile, Eyüp, Beykoz ve Çekmeköy´ün İYİ Parti´ye bırakılabileceği ifade ediliyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER