Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KUDÜS´TE GERGİN BEKLEYİŞ

Tel Aviv´deki ABD Büyükelçiliğinin yarın işgal altındaki Kudüs´e taşınacak olması şehirdeki gerilimin yükselmesine yol açtı.

KUDÜS´TE GERGİN BEKLEYİŞ

ABD Başkanı Donald Trump´ın Kudüs´ü "İsrail´in başkenti" olarak tanıma kararının ardından Tel Aviv´deki ABD Büyükelçiliğinin yarın işgal altındaki Kudüs´e taşınacak olması şehirdeki gergin havanın artmasına neden oldu. 

ABD´nin elçiliğinin Tel Aviv´den Kudüs´e taşımasına artık saatler kaldı. Büyükelçiliğin taşınacağı caddeye İsrail ve ABD bayraklarının yanı sıra "Siyon dostu Trump" ve "Trump İsrail´i büyük yaptı" yazılı billboardlar asıldı. 

İsrail polisi, ABD´nin Kudüs´teki elçiliğini taşıyacağı binanın bulunduğu cadde ve Doğu Kudüs´teki "Eski Şehir" çevresine ilave ekipler yerleştirdi.

Öte yandan ABD Başkanı´nın kızı Ivanka Trump ile damadı ve danışmanı Jared Kushner´in de aralarında bulunduğu ABD heyeti açılış törenine katılmak üzere İsrail´e ulaştı.

ABD Başkanı Trump´ın ise törene telekonferans yoluyla katılması bekleniyor. 

Yarınki tören öncesi şehirdeki hava oldukça gergin. Filistinlilerin yarın işgal altındaki Doğu Kudüs ve ablukanın sürdüğü Gazze´nin yanı sıra Filistin´in diğer şehirlerinde büyük gösteriler düzenlemesi bekleniyor.

ABD Başkanı Trump, 6 Aralık 2017´de, Kudüs´ü "İsrail´in başkenti" olarak tanıdığını ve ABD Büyükelçiliğinin Tel Aviv´den Kudüs´e taşınması talimatı verdiğini açıklamıştı. ABD yönetimi büyükelçiliğini Tel Aviv´den Kudüs´e 14 Mayıs´ta taşıma kararı almıştı.

Karar, bölgesel ve uluslararası düzeyde ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu´nda büyük tepkiyle karşılanmıştı.



Anahtar Kelimeler: KUDÜS GERGİN BEKLEYİŞ

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER