Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Putin´in Ankara Gündemi: Kudüs, Suriye ve Enerji

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, bu yıl 7. kez bir araya geliyor. Bugün gerçekleşecek görüşmede gündem Kudüs, Suriye ve enerji projeleri olacak.

Putin´in Ankara Gündemi: Kudüs, Suriye ve Enerji

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün Türkiye´yi ziyaret edecek ve Ankara´da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek.

Putin, Erdoğan´ın daveti üzerine Ankara´ya gelecek.

Ankara ve Moskova´dan yapılan resmi açıklamalarda iki liderin gündeminde ABD Başkanı Trump´ın Kudüs kararı, Suriye´deki son gelişmeler ve enerji projelerinin olacağı belirtildi.

1 YIL İÇİNDE 7´NCİ GÖRÜŞME

Bugün Ankara´da yapılacak görüşme, iki liderin bir yıl içinde 7´nci, Kasım 2015´te Türkiye´nin bir Rus askeri uçağını Türk hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürmesiyle çıkan krizden sonra da 11´inci görüşmesi olacak.

ORTAK KUDÜS KAYGISI

İki lider, ABD Başkanı Donald Trump´ın Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliği´ni Kudüs´e taşıma kararından bir gün sonra, yani Perşembe günü telefonda görüşmüş ve bu kararla ilgili kaygılarını dile getirmişti.

TÜRK AKIMI, AKKUYU VE S-400 SAVUNMA SİSTEMLERİ

 

Türkiye ile Rusya arasındaki enerji projelerinden biri, Karadeniz karasularından Türkiye´ye ulaşması planlanan ve Gazprom´un inşaatından sorumlu olduğu doğalgaz boru hattı projesi Türk Akımı. Gazprom, Türkiye üzerinden Avrupa´ya daha gazla gaz ihraç etmeyi hedefliyor.

İki ülke arasındaki bir diğer enerji projesi de Mersin´de Rusya´nın inşasına başladığı Akkuyu Nükleer Santrali.

Türkiye ayrıca, Rusya´dan S-400 füze savunma sistemleri satın alınması için sözleşmeleri imzaladı.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Kasım ayındaki açıklamasında "Rusya ile S-400 sistemleri tedariki için sözleşme imzalandı. Biri opsiyon olmak üzere iki S-400 sistemi sözleşme kapsamında tedarik edilecek. İlk S-400 sisteminin teslimatının 2019´da gerçekleşmesi planlanıyor" demişti.



Anahtar Kelimeler: Kudüs için bugün Ankara

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER