Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KRT ve Odatv’nin Külliye’ye Vatan Partili Danışman Yalanını Oktay Saral Tekzip Etti

Dün akşam KTR haber sitesi tarafından uydurulan ve Oda Tv tarafından servis edilen Vatan Partisi üyesi Furkan Gökşen’in Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Oktay Saral’ın danışmanı olduğu haberi bizzat Oktay Saral tarafından yalanlandı

KRT ve Odatv’nin Külliye’ye Vatan Partili Danışman Yalanını Oktay Saral Tekzip Etti

Son günlerde tam bir yalan üretim merkezine dönüşen sosyal medya ve internet haberciliği bu sabah erken saatlerden itibaren yeni bir kuyruklu yalanı dolaşıma soktu. Perinçek’in Vatan partisine mensup bir isim olan Furkan Gökşen’in Beştepe’ye danışman olarak atandığı iddiası virüs gibi bir anda her yere yayıldı.

İddiaya göre Perinçek tayfasından Furkan Gökşen Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlarından Oktay Saral’a danışmanlık yapmak üzere Beştepe’de göreve atanmıştı. KRT adlı sol kimlikli televizyon kanalının internet sayfasında bu iddia haberleştirilmiş, bir de Furkan Gökşen’in konuya ilişkin yayınladığı ‘tebrikleri kabul mesajı’ ile birlikte yer almıştı.

28 Şubatçı zihniyetin en mümtaz temsilcilerinden olup, hayatı darbecilik peşinde koşmakla geçmiş Perinçek’in partisinden bir ismin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanlarından birine danışmanlık yapmak üzere Beştepe’de göreve atandığı iddiası, her ne kadar ilk bakışta anlaşılabilecek kadar inanılmaz bir hadise olarak gözükse de elbette son dönemde yaşanan absürtlük dizisi düşünüldüğünde birilerine inandırıcı gelmiş olmalıydı.

Yalanın duyulması üzerine sosyal medya hesabından hemen bir açıklama yapan Oktay Saral ‘haberin kuyruklu bir yalan olduğunu belirtmekle kalmamış, gayet yerinde bir vurguyla bu zihniyetle asla yolunun kesişmesinin mümkün de olmadığını belirtme ihtiyacı duymuştu.

Oktay Saral’ın açıklaması şöyleydi:

“Haberin gerçek,gerçeğin de haber olmadığı bir internet sitesinde;Vatan Partisi'ne mensup Furkan Gökşen isimli şahsın,danışmanım olduğuna dair iddiası külliyen yalandır.Şahsı tanımadığım gibi mensubu olduğu partiyle de doku uyuşmazlığının olduğunun bilinmesini isterim.Saygılarımla”

oktaysaral.jpg

Bu açıklama KRT’nin haberinin hemen ardından yapılmasına rağmen aradan geçen 13 saat sonra bile KRT’nin bu yalanı kaldırmaması ve konuya dair bir düzeltme yapma gereği duymaması da ilginçti. Bu yalanın Perinçekçi Furkan Gökşen’in mi, yoksa KRT’nin mi bir tezgahı olduğu sorusu ise henüz cevabını bulmuş değil.

Sonuçta pespaye bir iddianın yalan olduğu anlaşılmıştı ama medyaya egemen olan sayısız yalan ortamında yaşamak zorunda olduğumuz gerçeği öylece durmaktaydı. Kısa bir süre önce Barış Çakan hadisesinde de görüldüğü üzere burada da kamuoyunun müthiş bir şekilde kandırıldığı ortadaydı. Şimdi yetkililerin bu yalanı kimin gündemleştirdiğini ifşa etmesi gerekiyor. Böylece bundan sonra kamuoyunun maruz kalacağı yeni yalanların engellenmesine az da olsa bir katkı sağlanabilir.

Perinçek Şebekesi ve Aydınlık Neden Suskun?

furkangoksen.jpg

KRT ve Odatv tarafında servis edilen Vatan Partili Furkan Gökşen'in Cumhurbaşkanlığı'na danışman olarak atandığına ilişkin haber bizzat Oktay Saral tarafından tekzip edilmesine rağmen Aydınlık Gazetesi konuya ilişkin hiçbir haber yayınlamadı.

KRT ve Odatv'nin haberi yalansa Vatan Partisi, Perinçek'le yakın temastaki Furkan Gökşen ve Aydınlık Gazetesi neden hala tekzip metni yayınlamıyor? Külliye'ye danışmanlık haberinin kaynağı Furkan Gökşen, Oktay Saral'a danışman olarak atandığını kamuoyuna beyan eden kişi, üstelik uzun ve detaylı bir basın açıklaması da yapmış. Fakat Perinçek ekibi ne haberin arkasında duruyor ne de karşısında. Her zaman olduğu gibi profesyonelce bir yalan uydurup kamuoyunu karıştırdıktan sonra sinsice geri çekildiler.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, dezenformasyon kaosunu tertipleyen Maocu-Ergenekoncu artığı çeteleri bir an önce kamuoyu önünde teşhir edip açıkça kınanmalıdır. Perinçek-Aydınlık şebekesinin önünü açan, muteber siyasetçi muamelesi yapan pragmatizmin ne kadar derin bir sapma olduğuna ilişkin son gelişme de umarız akılda tutulur.

KRTTV’nin yalanlanan haberi:

krt-5-001.jpg

Vatan Partisi üyesi Furkan Gökşen Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Oktay Saral’ın danışmanı olarak Saray'a atandı. 

Sıcak gelişmenin Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e “haddini bil” diyen ardından siyaseti bırakan Şamil Tayyar’ın istifasının ardından gelmesi dikkat çekti. Doğu Perinçek, Erdoğan için “İslamcı Kemalist” benzetmesi yapmış, Tayyar da Perinçek’e “Haddini bil” demişti.

Polemiğin ardından Tayyar istifa etti.

Vatan Partisi üyesi Furkan Gökşen de Cumhurbaşkanlığı’ndaki görevine başlar başlamaz parti üyelerine bir mesaj gönderdi.

Gökşen’in de Şamil Tayyar gibi Gaziantepli olması dikkat çekici.

Furkan Gökşen'in mesajı şöyle:

"Değerli Vatan Partisi üyeleri ve mensupları.
Sizlerle olmaktan ve Vatan Partisi’nin vatan mücadelesinde yer almaktan hep gurur duydum.

Lüzümü üzerine Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Başdanışmanlığını yürüten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sn. Oktay Saral’ın Danışmanlık görevini üstlenmiş bulunmaktayım.

Benimle beraber bu kutlu yolda omuz omuza yürüyecek dostlarım Kutluhan Tencan ve Burak Bayoğlu arkadaşlarımızla Vatan Partisi’nden istifa etmiş bulunuyoruz.

Cumhurbaşkanlığı Siyaset yeri değildir. Yüce Devletimizin En Üst Makamıdır. Herhangi bir partiye üye olmamızın gerek Devletimizin Etik Kuralları, gerekse Cumhurbaşkanlığında bizlere verilen görevler konusunda etik olmayacağından dolayı istifamızı Yargıtay üzerinden yaptık.

Türkiye’mize ve Memleketimiz Gaziantep’e yakışır hizmetler edeceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Kalın sağlıcakla.

Cumhurbaşkanlığı Danışmanı
Furkan GÖKŞEN"

odatv4.jpg

interenthaber4.jpg

Kaynak: haksozhaber.net

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER