Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kriz yaratan balon inceleniyor: İlk sonuçlar ‘açıkça casusluk’ dedirtti

ABD ve Çin arasında haftalardır krize neden olan ‘casus balon’la ilgili detaylar ortaya çıkmaya başlıyor.

Kriz yaratan balon inceleniyor: İlk sonuçlar ‘açıkça casusluk’ dedirtti

ABD ve Çin arasında ilişkilerin en gergin olduğu dönemde meydana gelen ‘casus balon’ krizine ilişkin çalışmalar sürerken, ABD hükümeti, Kuzey Amerika üzerinde uçan Çin’e ait balonun iletişimi engelleme ve coğrafi konum belirleme yeteneğine sahip ekipman taşıdığını iddia etti.

‘HER TÜRLÜ İMKANA SAHİP’

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili, "Yüksek irtifa balonunun ekipmanı açıkça istihbarat gözetleme amaçlıydı ve meteoroloji balonlarındaki ekipmanla tutarsızdı. Muhtemelen iletişimleri toplayıp konum belirleme yeteneğine sahip bir diziyi içerecek şekilde birden fazla anteni vardı. Birden fazla aktif istihbarat toplama sensörünü çalıştırmak için gerekli gücü üretecek kadar büyük güneş panelleri ile donatılmıştı" dedi.

‘EKİPMANLARA RAĞMEN…’

ABD, Çin'in beş kıtada 40'tan fazla ülkede istihbarat toplamak için bu tür balonları kullandığını iddia ederken ve balonun istihbarata yönelik ekipmanlar içermesine rağmen, balonun Çin'e uydu ve diğer yollarla halihazırda sahip olduğunun üzerinde bir istihbarat toplama yeteneği vermediği konusunda ısrar ediyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER