Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kremlin: Putin’le Zelenskiy’in Türkiye’de görüşmesini reddetmiyoruz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukraynalı mevkidaşı Zelenskiy’in Türkiye’de görüşmesi olasılığını reddetmiyoruz ama bir anlaşma yok, dedi.

Kremlin: Putin’le Zelenskiy’in Türkiye’de görüşmesini reddetmiyoruz

Ukrayna'yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sayın Putin ile Zelenskiy’i bir araya getirmek üzere bu toplantıyı yapalım istiyoruz, Sayın Zelenskiy hayır demiyor demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasına Moskova'dan cevap geldi.

Kremlin Sözcüsü Peskov, “(Rusya Devlet Başkanı) Putin ile (Ukrayna Devlet Başkanı) Zelenskiy’in Türkiye topraklarında görüşmesinin organize edilmesi girişimine gelince, bu konuda henüz bir anlaşma yok, zira bu konuda gerçek bir konuşma yapılmış değil” dedi.

Kremlin Sözcüsü, böyle bir görüşmenin gerçekleşmesinin ne kadar olası olduğuna ilişkin soru üzerine ise, “Kimse, böyle bir görüşmenin gerçekleşme ihtimalini reddetmiyor. Rusya Devlet Başkanı, bir işin ele alınması için herkesle görüşmeye hazır olduğunu söylüyor, fakat  görüşmede neyin elde edilmesinin beklendiği ve neyin tartışılacağı konusunda anlaşılması gerekiyor. böyle bir anlaşma şu an için yok” ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı’nın yakında Türkiye’yi ziyaret etme olasılığına ilişkinse Peskov, “Söz konusu olan, her şeyden önce, ülke liderlerinin uzun süredir bahsettiği ikili formatta yapılacak bir görüşme. Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısı ve hükümetlerarası komisyonların toplanmaları üstünde duruluyor” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Ukraynalı mevkidaşı Zelenskiy’in Türkiye’de bir araya gelip görüşmelerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme getirdi.

Söz konusu davet, Ukrayna’da gerilimin tırmandığı bir döneme denk geliyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER