Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kremlin: ABD’nin Dedeağaç’a asker yığması Rusya’yı rahatsız ediyor

Yunan basınına konuşan Kremlin Sözcüsü Peskov, ABD'nin Yunanistan’a asker ekipman yığmasını ve bunların Dedeağaç limanı üstünden D. Avrupa’ya sevkiyat yapılmasının Rusya’yı rahatsız ettiğini söyledi.

Kremlin: ABD’nin Dedeağaç’a asker yığması Rusya’yı rahatsız ediyor

ABD’nin Dedeağaç’a askeri sevkiyatı devam ederken, Rusya’dan tepki geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Yunan Antenna televizyonuna verdiği röportaj sırasında, Yunanistan ile ABD’nin yeni savunma anlaşmalarıyla ilgili bir soru karşısında şunları söyledi: “Sorun çok basit. Topraklarınıza giderek daha fazla  NATO ve ABD askeri yığılıyor. Dedeağaç üstünden yüzlerce, hatta binlerce parça askeri sevkiyat gerçekleştiriyorsunuz. NATO için yeni üsler açıyorsunuz, bunun yanında, NATO bizi düşman olarak adlandırıyor. NATO, ittifakın temel amacını, Rusya’yı çevrelemek olarak şekillendirmiş durumda. Bu, bizi rahatsız ediyor. Bunu anlamalısınız” dedi.

Kremlin Sözcüsü, Türkiye’ye S-400 sistemleri tedarik edilmiş olmasının da Yunanistan’ı rahatsız ettiğine dair soru karşısında, S-400 sisteminin bir savunma sistemi olduğunu belirtti ve ekledi:

“Dedeağaç üstünden transferi yapılanlarsa savunma silahları değil. Sorunuza cevabım budur.”

Yunanistan’ın Rusya’ya karşı düşmanca davranabileceğine inanıp inanmadığı sorusunaysa, Peskov, “Hayır, asla” yanıtını verdi.

Peskov sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fakat Yunanistan’ın, NATO üyesi olması nedeniyle yerine getirmek zorunda olduğu yükümlülükleri var. Bu, bizim için NATO’yla ilgili bir sorun, zira NATO sınırlarımıza yaklaşıyor. NATO’nun düşmanca bir biçimde sınırlarımıza, Ukrayna’ya doğru genişlediğini görüyoruz.”

Kremlin Sözcüsü’nün Yunan Antenna televizyonu ile röportajı, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in Rusya Devlet Başkanı  Vladimir Putin ile bir araya gelmek üzere 8 Aralık’ta Soçi’ye gerçekleştirdiği ziyaret öncesinde yapılmıştı.

Ancak Yunan televizyonu, röportajın tamamını dün gece yayınladı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER