Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KPSS'de aynı sorular soruldu iddiası! Erdoğan'dan KPSS hamlesi

Yediiklim Yayınevi'nin denemelerinde bulunan onlarca sorunun cevap şıklarına kadar KPSS'de sorulması üzerine bir çok kesimden tepkiler çığ gibi büyüdü.

KPSS

Hafta sonu düzenlenen KPSS sınavında onlarca sorunun Yediiklim Yayınevi'nin denemelerinde bulunan sorularla aynı olması nedeniyle bir çok kesim tarafından tepki ile karşılandı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KPSS lisans sınavındaki sorulara ilişkin iddialar için Devlet Denetleme Kurulu'na (DDK) inceleme talimatı verdi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, ( ÖSYM) pazar günü yapılan 2022-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı'na ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu öne sürmüştü. Ancak sosyal medyada dolaşan görüntüler durumun hiçte öyle olmadığını gösteriyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonrası İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İnceleme en kısa sürede neticelenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı vermiştir. İnceleme en kısa sürede neticelenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır. Saygıyla duyurulur."

"GEREKLİ ADIMLAR İVEDİLİKLE ATILACAKTIR"

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu ile ilgili yaptığı açıklamada,  "Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz." ifadelerini kullandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER