Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KPD: EN BAŞINDAN BERİ BİLİYORDUK

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Irak´ta yapılan genel seçimlere hile karıştırıldığıyla ilgili en başından beri şüphelerinin olduğunu bildirdi.

KPD: EN BAŞINDAN BERİ BİLİYORDUK

KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed yaptığı yazılı açıklamada, ?Şüphelerin giderilmesi, siyasi taraflar ve seçmenin güveninin yeniden kazanılması amacıyla, yasal yollarla oyların yeniden sayılması için verilecek her kararın olumlu buluyor, teyid ediyoruz? denildi.

Parti olarak kendilerinin de seçim sonuçları hakkında şüphelerinin olduğunu belirten Muhammed, ?Ayrıca KDP´ye çok haksızlık edildiğini de belirttik. Bu yüzden Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu´nun, bütün şüpheleri ve tarafların rahatsızlıklarını gidermesi açısından yasal çerçevede gereğini yapılmasını yerinde görüyoruz? ifadelerini kullandı.

Sonuçlarla ilgili konunun medyada karmaşa neden olduğu ve herkesin farklı şekilde yorumladığı belirtilen açıklamada, istikararın sağlanması için sorumluluk bilinciyle hareket edilmesi gerektiği vurgulandı.

KDP, Irak Parlamentosu kararının, Kürdistan ve Kerkük´teki sonuçları iptale yönelik olduğunu belirterek, bunu net bir şekilde reddetiklerini bildirdi.

İPTAL KARARI

Irak Yüksek Bağımsız Komisyonu yaptığı açıklamada ülke genelinde ve yurtdışında toplam bin 21 seçim merkezinde sonuçların iptal edildiğini açıkladı.

Daha önce Erbil´de 7, Anbar´da 51, Bağdat´ta 17, Saladdin´de 11 ve Ninova´da 16 seçim merkezinin sonucu iptal edilmişti.

Ülke genelinde 2 bin seçim merkeziyle ilgili itirazların ardından yapılan incelemelerde komisyon, 852 seçim merkezinde daha sonuçları iptal ettiğini duyurdu.

Komisyonunun seçim sonuçlarını iptal ettiği vilayet ve merkez sayısı şöyle:

Kerkük 186, Erbil 73, Anbar 50, Süleymaniye 96, Bağdat 6, Duhok 224, Diyala 2, Saladdin  36, Ninova  179.

Ülke dışında ise Almanya, Ürdün, ABD, İsveç, İngiltere ve Türkiye´de 67 seçim merkezinde sonuçlar iptal edildi.

Irak Yüksek Bağmısız Seçim Komisyonu, seçim sonuçlarının iptal edildiği merkezlerde tekrardan oy sayma işlemlerine başlandığını belirtti.

 

K24



Anahtar Kelimeler: BAŞINDAN BERİ BİLİYORDUK

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER