Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kosova ile Sırbistan arasında gerilim – Sırbistan Cumhurbaşkanı: “Gece yarısı saldıracaklar”

Sırbistan'ın Kosova vatandaşlarının özel bir belge ile ülkeye girişlerine izin verileceğini açıklamasının ardından Sırbistan-Kosova sınırı karşılıklı olarak kapatılarak araçlarla barikatlar kuruldu

Kosova ile Sırbistan arasında gerilim – Sırbistan Cumhurbaşkanı: “Gece yarısı saldıracaklar”

Sırbistan’ın Kosova vatandaşlarını özel bir belge ile ülkeye alma hamlesine Kosova hükümeti misli ile karşılık verdi. Sırbistan ile Kosova sınırı karşılıklı olarak kapandı ve barikat kuruldu.

Kosova Sırbistan sınırında çıkan çatışma sonrası ambulansların ve zırhlı araçların sınır hattına gittiği iddia edildi. Fakat bu iddia resmi makamlar tarafından doğrulanmadı.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, TSİ 21.00’de(3.7.2022) yaptığı halka sesleniş konuşmasında, Kosova’daki Sırpların durumunu değerlendirirken, Kosova Ordusu’nun Sırbistan’ın kuzey kesimine gece yarısı saldırmayı planladığını iddia etti.

“Kosovalı Sırplar, daha fazla zulme tahammül etmeyecek” diyen Vucic, “Biz barışı arayacağız ama söyleyeyim ki teslim olmayacağız. Sırbistan, (Slobodan) Miloşeviç ve (Boris) Tadiç zamanında olduğu gibi kolayca yenebileceğiniz bir ülke değil” dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER