Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Koronaya yakalanan Fehim Taştekin: Hastalığı atlattım

Gazeteci Fehim Taştekin, Gazete Duvar'da yayımlanan “Korona ile Hasbihal” başlıklı yazısında, Fransa'da koronavirüse yakalandığını, fakat hastalığı atlattığını açıkladı.

Koronaya yakalanan Fehim Taştekin: Hastalığı atlattım

Gazeteci Fehim Taştekin, Gazete Duvar'da yayımlanan “Korona ile Hasbihal” başlıklı yazısında, Fransa'da koronavirüse yakalandığını, fakat hastalığı atlattığını açıkladı.

“Pek anarşist çıktı bu Covid-19! Vuruyor herkesi, eşitçe, umarsızca” diyen Taştekin, Fransız sağlık otoritesi hastanelerde yığılmayı önlemek için Korona Hattı 15'e yönelendirdiğini ve doktora bağlanmanın çok zor olduğunu belirtti.

Normal gribal bir durum belki ama emin olmak lazım diyerek Korona Hattı'na bağlanmayana çalıştığını anlatan Taştekin, dakikalarca bekledikten sonra hattın düştüğünü ancak ikinci günün gecesinde bir saat sonra bir doktorla konuşabildiğini anlattı. Taştekin doktora, ateşinin yüksek olduğunu ve zor nefes alabildiğini ancak ciğerlerinde bir sorun hissetmediğini söylerken doktordan, “önemli ölçüde atlatmış gözüküyorsunuz” cevabı aldığını aktardı.

Bu arada Fehim Taştekin, kendisine gelen destek mesajları üzerine kişisel Twitter hesabından, "Mesaj yazan bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim. Tek tek yanıt yazamadım, mazur görün lütfen. Hepiniz sağolun, var olun" açıklamasında bulundu.

Fehim Taştekin'in ‘Korona ile Hasbihal' başlıklı yazısından bir bölüm şöyle:

"Korona Hattı 15. Fransız sağlık otoritesi hastanelerde yığılmayı önlemek için bu hatta yönlendiriyor.

Binler aynı anda çeviriyor. Düşerse santral, bu kez doktora bağlanmak için saniyeler dönüyor. 67'inci dakikada hat kesiliyor. Hezimet. Normal gribal bir durum belki ama emin olmak lazım. Hastanefobik birine dost baskısı; illa ara! Tekrar ara, onlarca kez. Aynı şey.

İkinci kez elektronik sistemin bekleme odasındasınız; 37'nci dakikada hat yine düşüyor. Gece sakin olur belki. Yok açılmıyor. İkinci gün de öyle. Üçüncü günün gecesinde 60'ıncı dakikada açılıyor. Nihayetinde size kulak veren bir doktor hatta. Neyin varsa sıralayacaksın: Boğazda yanma, yüksek ateş, öksürük, ara sıra kafada zonklama!"

"YANİ SELF-KARANTİNA"

"‘Ateşiniz kaç derece?'

İki gecedir 39'u buluyordu ama artık doliprane ile 38'in altına iniyor.

‘Bu iyi. Peki, nefes darlığı çekiyor musunuz?'

Öksürük derin nefes almaya izin vermiyor ama ciğerlerde sorun yok.

‘O zaman endişelenmeyin, önemli ölçüde atlatmış gözüküyorsunuz. Eğer ilaçla ateşi düşüremez ve nefes darlığı çekerseniz bizi tekrar arayın, gelir bakarız. Bu arada evinizde kalmaya devam edin.'

Yani self-karantina.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER