Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Korona virüsü Türkiye'ye sıçrarsa en çok hangi bölgeyi etkiler?

Dünyayı tehdit eden korona virüsü ülkemizdeki vatandaşları da kaygılandırıyor. Milyonlarca kişi “Korona virüsü nasıl bulaşır?” , “Corona virüsü eşyalardan bulaşır mı?” sorularının cevabını araştırıyor.

Korona virüsü Türkiye

Dünyayı tehdit eden korona virüsü ülkemizdeki vatandaşları da kaygılandırıyor. Milyonlarca kişi “Korona virüsü nasıl bulaşır?” , “Corona virüsü eşyalardan bulaşır mı?” sorularının cevabını araştırıyor. Peki, korona virüsü Türkiye'ye sıçrarsa en çok hangi bölgeyi etkiler?

Korona virüsü nedir?

Sağlık Bakanlığı resmi sitesinde yer alan bilgilere göre; Coronavirüsler tek zincirli, pozitif polariteli, zarflı RNA virüsleridir. Pozitif polariteli oldukları için RNA'ya bağımlı RNA polimeraz enzimi içermezler, ancak genomlarında bu enzimi kodlarlar. Yüzeylerinde çubuksu uzantıları vardır. Bu çıkıntıların Latince'deki “corona”, yani “taç” anlamından yola çıkılarak bu virüslere Coronavirus (taçlı virüs) ismi verilmiştir. Coronaviruslar, Coronaviridae ailesi içinde yer alırlar. Zarflı ve tek sarmallı RNA virüsleridir, başlıca dört türde sınıflandırılırlar: Alfa-, Beta-, Gama- ve Delta Coronavirüsler. İnsan, yarasa, domuz, kedi, köpek, kemirgen ve kanatlılarda bulunabilmektedirler (evcil ve yabani hayvanlarda).

Korona virüsü belirtileri nelerdir? (Corona virüsü belirtileri)

İştahsızlık ve kilo kaybı

Ateş

Halsizlik ve durgunluk

Karın bölgesinin şişmesi

Görme sorunları, gözün sulanması ve gözde renk değişimi

Solunum sorunları ve nezle

Denge sorunları

Genel psikolojik durumda değişme, mutsuz ifade

Korona virüsü nasıl bulaşır?

Corona virüsler birçok farklı canlıda hastalıklara neden olabilir. Ancak, SARS-CoV insanlar ve maymunlar, Himalaya misk kedisi, rakun köpeği, kedi, köpek ve kemirgenler gibi hayvanlara bulaşabilir. Kış aylarında daha çok görülen bu virüs; özellikle solunum yolları, karaciğer, mide, barsak ve sinir sistemini etkileyebilir. Grip gibi kolayca, öksürme ve hapşırma ile havaya saçılan virüslerin alınması, enfekte materyale dokunulmasının ardından ağız ve buruna temas sonucunda bulaşabilir.

Korona virüsü tedavisi bulundu mu?

Hastalığın kesin tedavisi bulunmuyor. Corona virüsüne karşı antibiyotiklerin de bir etkisi yok. Yetkililerin hastalığın tedavisi için ilaç üretmek için çalıştıkları biliniyor. Corona virüsüne karşı üç ayrı uzman ekibi ilaç geliştirilmesi için çalışıyor. Çok sayıda hükümet, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), AB Komisyonu, araştırma kuruluşları, aşı üreticileri ve özel girişimcilerin yer aldığı Salgına Hazırlık İnovasyonları Koalisyonu (CEPI) haziran ayına kadar klinik testlerine hazır bir ilaç geliştirmenin amaçlandığını duyurdu. Her ne kadar bilinen bir tedavi şekli olmada da bağışıklık sistemi güçlendiriciler, interferonlar, vitamin kürleri (özellikle C vitamini), antibiyotik desteği en önemli tedavi araçları arasındadır.

Korona virüsü Türkiye'ye sıçrarsa en çok hangi bölgeyi etkiler?

Korona virüsüyle ilgili son bir haftada ülkemizde birkaç kez panik yaşandı. Yabancı uyruklu kişilerin hastanelere ateş, kusma belirtileriyle başvurması, hastanelerde kırmızı alarma yol açtı. Ancak yapılan testler söz konusu kişilerde korona virüsünün görülmediğini ortaya koydu. Ülkemizde henüz bir vakaya rastlanmamasına rağmen vatandaşlar tedirginlik yaşamayı sürdürüyor. Pek çok kişi “Korona virüsü Türkiye'ye sıçrarsa en çok hangi bölgeyi etkiler?” sorusunun cevabını araştırıyor. Uzmanlar bu konuda gerekli tedbirlerin alındığı ancak Çin’den Türkiye’ye direkt uçuşların yaşandığı şehirlerde ve yakın zaman önce Çin’e gidip gelen işçilerin, iş insanlarının bulunduğu yerlerde hastalığın yayılma riski bulunuyor.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER