Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Korkutan mutasyon açıklaması: Maske fayda etmeyebilir

İtalya'da koronavirüsle mücadele gücünün başkanı doktor Pier Luigi Bartoletti, virüsün İngiltere'de görülen mutasyonunun maskelerden bile bulaşabilme potansiyeli olduğunu söyledi.

Korkutan mutasyon açıklaması: Maske fayda etmeyebilir

Koronavirüse karşı en büyük korumayı sağlayan maskeyle ilgili korkutan bir açıklama geldi.

İtalya'da Kovid-19'la mücadele gücünün başkanı Pier Luigi Bartoletti, ülkede de görülen Kovid-19'un İngiltere mutasyonuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Doktor Bartoletti, Kovid-19'un B117 mutasyonunun cerrahi maskelerden bile bulaşabileceğini söyledi.

"MASKEYİ AŞMA POTANSİYELİ VAR"

Bartoletti, yeterince havalandırılmayan kapalı alanlarda uzun süre bulunulması halinde Kovid-19'un cerrahi maskeleri aşma potansiyeli bulduğu konusunda uyardı.

Doktor Bartoletti, FFP2 veya FFP3 tipi maskeler kullanıldığında bu riskin olmadığını belirtti. 

"VİRÜS ÖNLEMLERE ADAPTE OLUYOR"

Bartoletti, "Virüs kendimizi korumak için aldığımız önlemlere adapte oluyor. İngiltere mutasyonu daha güçsüz bu da onu daha az ölümcül yapıyor ama bundan dolayı çok daha fazla kişiye bulaşıyor" dedi.

Doktor Bartoletti, "Henüz elimizde bilimsel bir kanıt yok ancak virüsün gittikçe daha fazla yayıldığını farkettik" ifadelerini kullandı. Pier Luigi Bartoletti, kasım ayıyla karşılaştırıldığında çok daha fazla gencin Kovid-19'a yakalandığını aktardı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER