Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Korkulan oldu... Delta Plus varyantı Türkiye'de

Delta Plus varyantı 3 ilde 3 kişide görüldü. Kötü haberi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca verdi. Koca 3. doz ve vaka haritasını paylaştı.

Korkulan oldu... Delta Plus varyantı Türkiye

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün Delta Plus varyantının Türkiye'de de görüldüğünü duyurdu. Koca, Delta Plus'ın Türkiye 3 ilde 3 kişide görüldüğü açıkladı. 

SON DAKİKA: DELTA PLUS TÜRKİYE'DE 3 KİŞİDE GÖRÜLDÜ

Sağlık Bakanı Koca, "Kurban Bayramı’nda ekstra bir tedbir uygulanmayacak. Delta plus 3 ilde 3 kişide görüldü. Bu kişiler aşılı değil. birbiriyle temaslı kişiler değil.  Delta varyantı sayıları giderek artıyor, 284’lere kadar çıktı. İl sayımız da artıyor, 30’u buldu.Yakında kritik görev almış olan kişiler de belediye başkanları dahil olmak üzere üçüncü dozu açmış olacağız." dedi. 

26 Haziran-2 Temmuz'da illere göre haftalık koronavirüs vaka sayılarını gösteren haritayı paylaşan Bakan Koca, aşıda 3. doz yaşının aşağı çekilebileceğini söyledi. 

KOCA: SALGININ SONU AŞI İLE GELİYOR

Bakan Koca'nın yaptığı son dakika açıklamasında, "İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Salgının sonu aşı ile geliyor. Yarına bugünden daha güvenli bakabilmek için aşınızı olun." ifadelerini kullandı.

İllere göre haftalık Kovid-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide Ankara'da 71,99, İstanbul'da 54,60, İzmir'de 23,51 oldu.

SON BİR HAFTADA VAKA SAYISI EN ÇOK AZALAN İLLER

Fahrettin Koca, "Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan illerimiz; Gümüşhane, Eskişehir, Artvin, Denizli ve Bartın. Salgının sonu aşı ile geliyor. Yarına bugünden daha güvenli bakabilmek için aşınızı olun." ifadelerini kullandı.

 

 



Anahtar Kelimeler: Korkulan ... Delta varyantı Türkiye'

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER