Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Konvoydakiler Afgan değil Türk, açılan Taliban bayrağı değil Hizb-ut Tahrir’in kelime-i tevhid bayrağı

Aydın’da bir düğün konvoyundan çekilen görüntüler sosyal medyada şehirdeki Afganların Taliban bayrağı açarak düğün yaptığı iddiası ile dolaşıma girdi ve kısa sürede gündem oldu. Görüntülerin gündem olmasının ardından Aydın Emniye

Konvoydakiler Afgan değil Türk, açılan Taliban bayrağı değil Hizb-ut Tahrir’in kelime-i tevhid bayrağı

Aydın’da bir düğün konvoyundan çekilen görüntüler sosyal medyada şehirdeki Afganların Taliban bayrağı açarak düğün yaptığı iddiası ile dolaşıma girdi ve kısa sürede gündem oldu.

Görüntülerin gündem olmasının ardından Aydın Emniyet Müdürlüğü bir açıklama yayınladı ve şu ifadelere yer verdi:

“31 Temmuz 2022 günü saat 12.30 sıralarında sosyal medya üzerinden paylaşımı yapılan ilimiz sınırları içerisindeki bir düğün konvoyuna ait görüntüler ile alakalı gerekli araştırma ve inceleme çalışmaları başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Oysa ne konvoyu yapanlar Afgan’dı, ne de açılan bayraklar Taliban bayrağıydı.

Aydın’ın merkez ilçesinde Efeler’de çekilen görüntüler, silahlı eylemleri olmayan ve hilafeti savunan Hizbüttahrir’in mensuplarının düğün konvoyunda çekilmişti.

Açılan bayrak ise Taliban bayrağı değil, Arapça kelime-i Tevhid yazan bayraklardı.

Kelime-i Tevhid, aynı zamanda Taliban tarafından kullanılıyor olsa da başka İslamcı grupların ve Hizb-ut Tahrir’in  de kullandığı bir bayrak. Taliban’ın Kabil’i almasından sonra beyaz zemin üzerine kelime-i tevhid bayrağı Afganistan’ın da yeni bayrağı olmuştu.

Hizb-ut Tahrir nedir?

Hizb-ut Tahrir (Kurtuluş Partisi) 1953 yılında Filistinli Takiyyuddîn Nebhâni tarafından kurulmuş uluslararası bir siyasi parti.. Partinin adıyla bütünleşen amacı Hilafeti geri getirmek. Ama Raşidi Hilafet yani şûrayla seçimlerin yapıldığı İslam’ın ilk dönemlerdeki hilafet kurumunu geri getirmek ve Müslümanları bir İslam devleti altında buluşturmak. Ama parti, bunu yaparken şiddeti bir yol olarak kullanmayı reddediyor.. Bu yüzden aralarında Avrupa ülkeleri ve ABD’nin olduğu 40’a yakın ülkede örgütlü olan partinin 1953’ten beri kayıtlara geçmiş hiçbir şiddet eylemi yok. Hizb-ut Tahrir, Türkiye’ye 1960’ların başında girdi ve halen farklı şehirlerde dernekleri ve dergileriyle örgütlü bir yapı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER