Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Konut fiyatları yıllık yüzde 26 arttı

Konut Fiyat Endeksi Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 1,4 oranında artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 25,8, reel olarak ise yüzde 12,6 oranında arttı.

Konut fiyatları yıllık yüzde 26 arttı

Konut satışlarıyla birlikte konut fiyatları da katlandı. Vatandaş hem faize bulaştı hem de fiyat artışlarıyla birlikte konutları zamlı almak zorunda kaldı. Merkez Bankası'nın açıkladığı verilere göre Türkiye’deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan Konut Fiyat Endeksi (KFE) (2017=100), 2020 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 1,4 oranında artarak oldu.

Açıklamada şöyle denildi:

"Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,8 oranında artan KFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 12,6 oranında artış göstermiştir. Üç büyük ilin konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, 2020 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre  İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 1,3, 1,3 ve 1,3 oranlarında artış gözlenmiştir. Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre, İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 22,5, 25,3 ve  28,6 oranlarında artış göstermiştir. "



Anahtar Kelimeler: Konut fiyatları yıllık yüzde arttı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER