Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Komşunun diline muhtaç olduk

TL´nİn Bulgar Levası karşısında aşırı değer kaybetmesini fırsata çeviren 2 milyon Bulgar Edirne´ye akın etti, esnaf Bulgarca öğrenmeye başladı.

Komşunun diline muhtaç olduk

Türk Lirası´nın değer kaybetmesi nedeniyle son 10 ayda 2 milyonun üzerinde Bulgar ve Yunan alışveriş yapmak için geldiği Edirne´de esnaf, Yunanca ve Bulgarca öğrenmek için dil kurslarına akın etti. Türk Lirası´nın Bulgar Levası karşısında kısa zamanda toparlanamayacak olması nedeniyle Bulgarlar esnafın umut kapısı oldu. Edirne esnafı için iyi ama Türk Lirası´nın ve ekonomimizin geldiği nokta bakımından düşündürücü. 

136 SAATTE KONUŞMAYI ÖĞRENECEKLER

Edirne Ticaret Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, 5 ay sürecek olan kursta esnafa, pratik ve hızlı konuşma eğitimi verdiklerini, böylelikle yabancılar ile esnafın daha iyi anlaşabileceklerini söyledi. Edirne Valiliği ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde açılan Yunanca ve Bulgarca dil kursları, esnaf ile turist arasında iletişimi kolaylaştırmayı amaçlıyor. Haftanın 3 günü verilen kurslara esnaf yoğun ilgi gösteriyor. Yunanca ders veren Serra Yazıcı Özel ise esnafın dil sorununu 136 saatlik kurs ile aşacaklarını vurguladı.

 

 

 

HER ŞEYİ SATIN ALIYORLAR

Yaşanan iletişim sorunlarını ortadan kaldırmak için dil kursları açtıklarını kaydeden Zıpkınkurt, ?Sanayi ve Ticaret Odası olarak Yunanca ve Bulgarca dil kursu açarak, esnafın turistlerle daha iyi iletişim kurması için ortak bir çalışma yaptık. Turist kendi dillerinde iletişim kuran esnaflardan memnun kalıyor. Esnafla sıcak bir bağ oluşturuyor. Ticaret açısından dil kurslarının önemli olduğunu düşünüyoruz? dedi. Özel araçları ve düzenlenen turlarla kente gelen Yunan ve Bulgar turistler, başta ?sosyete pazarı´ olarak da bilinen Ulus Pazarı olmak üzere çeşitli market ve AVM´lerden alışveriş yapıyor.



Anahtar Kelimeler: Komşunun diline muhtaç olduk

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER