Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Koalisyonun 10 Ülkeyi İşgal Edecek Kadar Teçhizatı Var

Yemen Savunma Bakanı, düşmanın (Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Koalisyonu) Batı Sahilinde 10 ülkeyi işgal edecek kadar asker ve teçhizat seferber ettiğini belirterek, bütün bu mühimmatlara rağmen saldırganların mağlup olduklarını söyledi.

Koalisyonun 10 Ülkeyi İşgal Edecek Kadar Teçhizatı Var

Yemen Savunma Bakanı General Muhammed Nasır el-Atifi, Cumartesi günü Batı Sahili komutanlarının eğitim döneminin kapanış töreninde yaptığı konuşmada, düşmanın Batı Sahili´ndeki son operasyonlar için 10 ülkeyi işgal etmek için eşdeğer bir gücü harekete geçirdiğini söyledi. Ancak bu işgalcilerin, Yemen ordusunun ve Gönüllü Halk güçlerinin karşısında başarısız olduğunu söyledi.

Yemen Savunma Bakanı, ?Tihame? bölgesinin çocuklarının, Batı Sahili cephesindeki düşmana karşı gösterdiği direnişe övgüde bulundu ve Yemen halkına Batı Sahili´nin savunulması için savaşmaya hazır olduklarını kanıtladılar. Ordu ve halk komiteleriyle bağlılıklarıyla ve yaptıkları işbirlikleriyle, istilacıların ve paralı askerlerin çabalarını etkisiz hale getirdiler.

Diğer taraftan, el-Hudeyde Valiliği Başkanı Muhammed Ayyaş Kahim, El-Mesire televizyonuna verdiği demeçte, el-Hudeyde tesislerinin tahrip edilmesinin, işgal projesinin en iyi sebebi olduğunu söyledi.

Kahim, Batı Sahili´nde halkın mütecaviz koalisyon güçlerine karşı hareketlenmesinin o cinayetlerin sonucu olarak niteledi.

Uluslararası toplumun el-Hudeyde´deki kötüleşen insani durumla ilgili uyarılarına rağmen, Birleşik Devletler Savunma Bakanlığı´nın (Pentagon) desteğiyle BAE-Suudi koalisyonu, Çarşamba günü öğleden sonra bu şehre ve onun stratejik limanına yönelik Batı Yemen´de yoğun işgal saldırıları başlattı ve Ordu güçlerinin gölgesinde, Yemenli Halk Komitelerinin direnişi sayesinde herhangi bir başarıya ulaşmadılar.

Yemen´deki bir başka dönüşümde, Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Mehdi el-Meşat dün akşam, Ensarullah Hareketi Siyasi Bürosunun kıdemli üyelerinden Seyfullah el-Şami´yi, Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti´nin İstihbarat Bakanı olarak tanıttı.

Daha önce bazı kaynaklar, eski bir istihbarat bakanı olan Abdusselam Ali el-Cabir´in, Ensarullah Hareketi´nden ayrıldığını ve Abdurabbu Mansur Hadi´nin devrik hükümetine bağlanarak Riyad´a kaçtığını iddia etti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER