Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

'Klik'te kimler var

Kara paradan aranan iş adamına ‘Ankara’da seninle uğraşan klik var. 10 milyon euroya işi çözeriz’ teklifi, 7 haftadır ortaya dökülen iddiaların en vahim boyutunu ortaya koydu

Türkiye 7 haftadır birbirinden vahim iddiaları konuşuyor. Ancak soru işaretlerine rağmen ne doyurucu bir açıklama geldi ne de yargı adım attı.

‘10 bin dolar alan siyasetçi’ suskunluğu sürerken firarı işadamı Sezgin Baran Korkmaz’a ‘10 milyon euro’ teklifi çürüme silsilesine yeni boyut kattı.

Vahim sürecin yansıması gazetecilerin işlerini kaybetmesi oldu. Ancak ‘Ankara’daki lobi’ iddiası kirli ağın çok ayaklı olduğunun sinyallerini verdi.

KORKMAZ CANLI YAYINDA ‘ARAYIP PARA İSTEDİ’ DEDİ, ATEŞ REDDETTİ

Polemiklerin ardından canlı yayına katılan Korkmaz “Veyis Ateş beni arayıp 10 milyon euro istedi” iddiasında bulundu.

Ateş ise suçlamaları reddetti. Buna karşın konunun merkezinde ‘Para kime gidecekti?’ sorusunun olduğu gerçeği gözardı edildi.

Ancak kötü kokuların kapsamlı bir soruşturmaya dahi konu olmaması rahatsızlığı artırdı. Siyaseti de kapsadığı anlaşılan yapılanmanın deşifre edilebilmesi için harekete geçilmesi gerektiği belirtildi.

10 MİLYON EURO KİME GİDECEKTİ

Peker’in iddiaları sonrası ortaya saçılan kirli ilişkilerde sis perdesi kalkmıyor, soru işaretlerine her geçen gün yenileri ekleniyor... Son olarak Veyis Ateş’in firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’a ‘Ankara’da seninle uğraşan klik var. 10 milyon euroya işi çözeriz’ teklifine dair ses kaydı gündem oldu. Kamuoyu paranın kimler adına istendiğine kilitlendi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in 2 Mayıs’tan bu yana Youtube’dan yayınladığı videolar ve Twitter paylaşımlarında ortaya attığı iddialar Türkiye’yi sarstı. Siyaset-mafya-ticaret üçgenindeki kirli ilişki ağına dair vahim suçlamalar ve ifşaatlar içeren ifadelerin ardından söz konusu ağa medya da dahil oldu. Kamuoyu bir an önce yargı sürecinin başlatılmasını beklerken, ortaya atılan yeni iddialar yanıtsız sorulara yenilerinin eklenmesine neden oldu.

“Mafyadan aylık 10 bin dolar alan siyasetçi kim” sorusu hâlâ tartışılırken bu kez “10 milyon euro kimin için istendi?” sorusu gündem oldu. Türkiye’den kaçan SBK Holding’in sahibi iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’dan 10 milyon Euro istediği iddia edilen Veyis Ateş, HaberTürk TV’den istifa etti.

Peker, 6 Haziran’da yayınladığı 9’uncu videoda, Ateş’in Korkmaz’a ait otelde ücretsiz kaldığını ve kara para aklamakla suçlanan iş insanı için arabuluculuk yaptığını ileri sürmüştü. Ateş ve Korkmaz arasındaki görüşmeye ilişkin ses kaydı ve Korkmaz’ın 12 gazeteciyi maaşa bağladığı iddiasının da aydınlatılması yönünde kamuoyunda beklenti oluştu.

Korkmaz, Sözcü’den İsmail Saymaz’a yaptığı açıklamada 12 gazeteciye para verdiği iddiasını yalanladı. Ancak Ateş’in Korkmaz’a yönelik ‘Ankara’da seninle uğraşan klik var. 10 milyon euroya işi çözeriz’ teklifinde ifade ettiği ‘klikte’ kimlerin olduğu merak konusu. Halkın Kurtuluş Partisi de Ateş hakkında “Tehdit”, “Şantaj”, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma” ve “Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs” suçlarını işlediğini belirterek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçesinde, “Ateş’in, kamuoyunda ‘klik’ ve ‘lobi’ler olarak dile getirilen, devlet içinde oluşturulduğu iddia edilen mafyatik yapılanmalar adına aracılık yaptığı, hakkında arama kararı, ülke dışına çıkış yasağı bulunan Korkmaz’a kendisine ödeyeceği 10 milyon euro karşılığında hakkındaki bütün suçlamaları kaldırılarak Türkiye’ye gelebileceğini, temsil ettiği klik ve lobiler adına taahhüt ettiği, ‘Medya Tarihinin En Büyük Skandalı’ olarak adlandırılan bu kirli ilişkiler ağının bir figürü şüpheli Ateş’in tehdit, şantaj boyutuna varan suçlara bulaştığı iddia edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Devamı >>>



Anahtar Kelimeler: '' kimler

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER