Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kitaptan sonra Gül´ün belgeseli geliyor

Danışmanı Ahmet Sever´in ?Abdullah Gül Kitabı?ndan sonra şimdi de Gül´ün siyasi hayatı belgesel oluyor.

Kitaptan sonra Gül´ün belgeseli geliyor

Habervaktim´deki habere göre, Bir yapım firması, çekimlere, siyasi röportajlara başladı bile. Gül´ü tanıyan, siyasi hayatında etkili olan isimlere mikrofon uzatılıyor. ?Abdullah Gül Belgeseli? takribi bir saat olacak. Bülent Arınç, Abdülkadir Aksu gibi. Tabi aileden de görüş verenler olacak haliyle. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, yapım ekibini kabul etmemiş. Kendimiz çeker göndeririz, demiş. Ne de olsa bir belgeselde en fazla 2 dk. yer alır bir röportaj. Şu şu isimlere de mikrofon uzatın demiş.

Duyunca ilgimi çekti. Vaktiyle TOBB Tarihi Belgeseli için, hayattaki TOBB başkanları başta olmak üzere (Sezai Dıblan, Mehmet Yazar, Ali Coşkun, Rona Yırcalı, ve Süleyman Demirel) 14 kişiyle röportaj çekimleri yapmıştık. Biz tamamlayamamıştık, sanırım kaldı öyle, keşke bitirselerdi. TOBB Tarihi önemli. Türkiye´ye makas değiştiren hareket orada start aldı.

Peki, Abdullah Gül belgeseli çekilmesini nasıl okumalı. Bizce iki türlü. Milletvekili, Bakanlık, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı yapmış bir zatın, artık tecrübe ve birikimlerini tarihe iz ve not bırakma arzusu.

İkincisi ise, Gül´in mümkünse kurduğu partide, değilse yeni oluşumlarla Türkiye siyasetine yeniden çıkma hazırlığı. Sizce hangi seçenek daha baskın acaba?

SİYASET, GÜL´ÜN DÜĞÜNÜNDE BULUŞACAK

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´ün oğlu Ahmet Münir, evleniyor. Düğün 22 Ağustos´ta İstanbul Yeşilköy´de olacak. Söz yüzüğü geçtiğimiz Mart ayında Bursa´da takılmıştı. Gül, aslen Kayserili, Bursa´da tekstil işiyle uğraşan işadamı Abdullah Karadere´nin doktor kızı Ayşe Zehra Karadere´yi, oğlu Ahmet Münir´e istemişti. İstanbul WOW Otel´deki düğünün, siyasetin zirvesine ev sahipliği yapacağı kesin! Son hazırlıklar da tamam. Davetiyeler de ünlü marka Koza´dan. 

Ne ki 11. Cumhurbaşkanı; kurucusu, ilk Başbakanı ve ilk Cumhurbaşkanı olduğu AK Parti´nin 14 Ağustos´taki 14. Kuruluş Yıldönümü programlarına davet edilmemişti. Gül,  törenleri TV ekranından izlemişti. Bunun üzerine twitter hesabından yaptığı kutlamada dört kelimeye vurgu yapmıştı. Kardeşlik, istişare, samimiyet ve ?vefa!´ Son bir yıldır AK Parti´nin kendisine yaptığının bu dört ilkeye sığmadığını ima etmişti. Bakalım 11. Cumhurbaşkanı Gül, oğlunun düğününe kimleri davet edecek. Nikâh şahitleri kimler olacak? Bu düğün, siyasetin gelecek rotasına dair bize ne mesajlar verecek!



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER