Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kitap Tanıtımı: Wadah Khanfar | İlk Bahar

Çevirisi Vadi Yayınları’nca yapılan “İlk Bahar”. Alt başlığı ise “Hz. Peygamber (sav)’in Hayatına Dair Stratejik ve Siyasi Bir Okuma”. adlı eser ile ilgili bir tanıtım yazısı...

Kitap Tanıtımı: Wadah Khanfar | İlk Bahar

Okumak, bizimle Hakikat arasındaki yolları kısaltabiliyorsa, bizi bir adım daha aydınlığa ve selamete yaklaştırabiliyorsa, sahici bir edim, düşünsel bir faaliyettir. İlk kelimesi ikra/oku olan Kerim Kitab’a yakınlaşmak da, o Kitab’ın en yakın yoldaşı olan Resulü Ekrem’e yakınlaşmak ve onu anlamakla mümkün. Bunun için birçok kitap (siyer) yazıldı ve yazılmakta. Bu konudaki yeni bir çalışma, çevirisi Vadi Yayınları’nca yapılan “İlk Bahar”. Alt başlığı ise “Hz. Peygamber (sav)’in Hayatına Dair Stratejik ve Siyasi Bir Okuma”.

Strateji, Kuran’da sıkça ve özellikle de Resul ile birlikte zikredilen “hikmet”in bir karşılığı. Resullere “kitap ve hikmet” verilmiştir. Bu anlamda hikmet, kitabı uygulama yetkinliğidir. İnsanları Hakikat’e yakınlaştırabilmenin en uygun yollarını bulmak, en zor koşullardan da olsa çıkabilmenin çarelerini düşünebilmektir. Öyle ki bu, kendisinden sonrakilerin yürüyüşlerine de yardımcı olsun, onların da önlerini aydınlatabilsin.

Kitabın yazarı, 1968 Cenin doğumlu Filistinli Wadah Khanfar. Kitabın arka kapağında şunlar söylenmekte: “Yazar kitapta Hz. Peygamber’in gönderilmesinin hemen öncesinde ve onun peygamberlik görevini yürüttüğü esnada dünyaya hâkim olan politik ve stratejik gerçekliğin bütüncül bir portresini çizmektedir. Ancak bu çabasında yalnızca İslami kaynakları referans edinmekle yetinmemiş, aksine Hz. Peygamber’in etkileşim içine girdiği uluslararası ve ekonomik gerçekliğe farklı perspektiflerden ışık tutacak Bizans, Himyer, İran ve Habeş kaynaklarını da kendine başucu kaynakları edinmiştir.

Kitap, tanıtımında da belirtildiği gibi özellikle o günün dünyasının siyasal, iktisadi ve dinî şartlarının etraflıca bir analizini yaparak, Resulü Ekrem’in o günün zorlu şartları içerisinde kıyıda ve cehaletin içerisinde kalmış bir toplumu oradan alarak, oldukça akilane bir stratejiyle (hikmetle) adım adım oradan çıkarıp zamanının küresel güçleriyle mücadele noktasına getirmesini ve bu küresel güçlerin temsil ettiği “eski dünya”nın nasıl ustaca yenilendiğini anlatmakta. Bu yönüyle de ortaya farklı bir siyer anlatımı çıkarmakta.

Devamı >>>



Anahtar Kelimeler: Kitap Tanıtımı: Wadah Khanfar Bahar

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz