Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KIRMIZI BÜLTENLE ARANAN DAEŞ´Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Ülke genelinde 22-29 Ocak´ta yürütülen operasyonlarda aralarında terör arananlar mavi listede yer alan ve kırmızı bültenle aranan DEAŞ üyesinin de bulunduğu 28 terörist etkisiz hale getirildi.

KIRMIZI BÜLTENLE ARANAN DAEŞ´Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

 İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son bir haftada bölücü terör örgütleriyle mücadele kapsamında güvenlik güçlerince 819 operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda bölücü terör örgütü PKK´ya yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 450, terör örgütü DEAŞ ile irtibatlı oldukları iddiasıyla 59, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile mücadele kapsamında 623, sol terör örgütleriyle mücadele kapsamında da 34 zanlı gözaltına alındı.

Planlı operasyonlarda bin 166´sı terör suçları, 72´i düzensiz göç ve 3 bin 139´u uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından olmak üzere 4 bin 377 kişi gözaltına alındı.

INTERPOL tarafından kırmızı bültenle aranan DEAŞ´lı etkisiz hale getirildi

Operasyonlarda aralarında terörden arananlar listesinde mavi kategoride yer alan ve INTERPOL tarafından kırmızı bültenle aranan DEAŞ üyesi Demet Taşar´ın da bulunduğu, biri ölü, 21´i sağ, 6´sı teslim olmak üzere 28 terörist etkisiz hale getirildi. 

Şırnak, Bitlis, Iğdır ve Kars´ta yürütülen operasyonlarda terör örgütü mensuplarınca kullanılan 14 sığınak, barınak ve mağara ile tuzaklanan 4 el yapımı patlayıcı ve mayın imha edildi.

Güvenlik güçlerince patlayıcı yapımında kullanılan 108 kilogram madde, 6 el bombası, biri ağır ve uzun namlulu olmak üzere 9 silah ile 13 bin 975 adet muhtelif mühimmat ele geçirildi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER