Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kırım Tatar halkının lideri Kırımoğlu'ndan Rusya'dan yardım isteyen Tokayev'e tepki

Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kazakistan’daki son gelişmeleri Kırım Tatar televizyonu ATR sunucusu Kırım Tatar gazeteci Gülsüm Halilova’ya değerlendirdi

Kırım Tatar halkının lideri Kırımoğlu

Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kazakistan’daki son gelişmeleri Kırım Tatar televizyonu ATR sunucusu Kırım Tatar gazeteci Gülsüm Halilova’ya değerlendirdi. Kırımoğlu, Kazakistan’daki son gelişmelere dair şunları kaydetti:

 

Konu ile ilgili videonun linki: https://cdn.karar.com/media/asa.20220108123626.mp4

 

"RUSYA’DAN YARDIM İSTEMEK KENDİ HALKINA VE DEVLETİNE İHANET DEMEKTİR"

“Kazakistan’da hoşumuza gitmeyen olaylar oldu. Ama bizim için en üzücü şey ise şu oldu: Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, kendi imkanlarıyla bu olayı çözmek yerine Rusya’dan yardım istedi. Buna, kendi halkına ve devletine ihanet demek mümkündür. Rusya’yı kendi toprağına çağırmak ne demek? Biz Rusya’nın bir ülkeye girdiğinde ne yaptığını Kırım’da çok iyi biliyoruz. Bu, Kazakistan için büyük tehlikedir.

"NE KAZAKİSTAN'IN NE DE RUSYA'NIN MENFAATİNE DEĞİL"

Ayaklanan insanlarla hiçbir müzakere yapmadan öldürmek insanca bir tavır değildir. İleri de ne olacak göreceğiz. Ama ne Kazakistan’ın ne de Rusya’nın menfaatine değil bunlar. Evet, Rusya yeterince bundan faydalanacak. Evet, 3 bin Rus askeri gönderdiler ama 3 bin mi 30 bin mi onu şimdi kesin olarak söylemek mümkün değil. Çünkü hiçbir zaman Rusya’nın sözlerine güven olmaz. Ümit ederiz ki, orada bir huzur tesis edilir ve yabancı ülkelerin vatandaşları oradan çıkarlar.

Ama çıkacaklar mı çıkmayacaklar mı? Bizim aldığımız çeşitli kaynaklara göre, Kazakistan’a destek vermek için çeşitli şartlar ortaya koymuşlar. (Rusya) Birincisi, Kırım Yarımadası’nın işgalini resmen tanıyacak, Kırım’ın Rusya toprağı olduğunu kabul edecek (!) İkincisi, orada Rusların askeri üslerini yerleştirecek. Böylelikle, Kazakistan bundan sonra bağımsız bir devlet olmayacak."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER