Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kırım ve Donbas´ta değişen bir şey yok... Rusya´nın G8´e dönüş sinyaline tepki

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Rusya G8´e dönebilir" önerisine tepki göstererek "Rusya, Mart 2014´te G8´den çıkarıldığından beri hiçbir şey değişmedi" dedi

Kırım ve Donbas´ta değişen bir şey yok... Rusya´nın G8´e dönüş sinyaline tepki

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya´nın G8´den çıkarılmasından bu yana hiçbir şeyin değişmediğini belirterek, "İşgal altındaki Kırım´ı geri vermesi ve Donbas´taki çatışmaları durdurması, Rusya´nın küresel diplomasideki önemli konumuna dönebileceğinin işareti olur." dedi. 

Zelenskiy, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump´ın, Rusya´yı tekrar G7´nin içine katarak bu grubu G8 yapmak istemesine ilişkin sözlerini değerlendirdi.

Ukrayna´nın Kırım topraklarının hala işgal altında olduğunu vurgulayan Zelenskiy, "Ukrayna´nın Donbas bölgesi de hala devam eden savaşın cefasını çekiyor. Rusya, Mart 2014´te G8´den çıkarıldığından beri hiçbir şey değişmedi." ifadelerini kullandı.

Rusya´nın uluslararası alanda atması gereken adımlar olduğuna dikkati çeken Zelenskiy, "İşgal altındaki Kırım´ı geri vermesi ve Donbas´taki çatışmaları durdurması, 100´ü aşkın siyasi mahkumu ve Ukraynalı denizcileri serbest bırakması, Rusya´nın küresel diplomasideki önemli konumuna dönebileceğinin işareti olur." değerlendirmesinde bulundu.

Zelenskiy, istikrarlı bir şekilde Ukrayna´nın toprak bütünlüğüne ve bağımsızlığına destek veren ülkelere ise teşekkür etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, pazartesi günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´le yaptığı görüşmede, bazı sorunların çözülmesi halinde Rusya´nın G8´e dönebileceğini ifade etmişti.

ABD Başkanı Trump da Rusya´nın G7 grubuna dönmesinin uygun olacağını ifade ederek, "Rusya´nın da bu grubun (G7) içinde olmasının daha uygun olacağını düşünüyorum." demişti.

ABD, Almanya, İngiltere, Japonya, Fransa, Kanada ve İtalya´dan oluşan G7, aynı zamanda dünyanın en büyük ekonomisine sahip 7 ülkenin grubu olarak biliniyor. 1998´den 2014´e kadar 8 ülkenin üye olduğu ve G8 olarak bilinen grup, 2014´te Rusya´nın Kırım´ı ilhakı nedeniyle topluluktan çıkarılması sonucu G7 olarak anılmaya başlanmıştı.

Kaynak: https://www.dunyabulteni.net/



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER