Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

“Kimsenin soyunu sopunu bulmak görevim değil, kendi öykümü düzenlemek yetiyor bana”

Partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşan Sancar’dan Erdoğan’ın sözlerine cevap geldi.

“Kimsenin soyunu sopunu bulmak görevim değil, kendi öykümü düzenlemek yetiyor bana”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Ekim Pazar günü Diyarbakır’da yaptığı konuşmada HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın ve eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Kürt olmadığını söyleyerek, “Bunlar benim Kürt kardeşlerimi sömürüyorlar” demişti.

Erdoğan’ın bu sözlerine Mithat Sancar’dan cevap geldi. Partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşan Sancar şunları söyledi:

“AKP Genel Başkanı madem Demirtaş ve benimle ilgili kimliklerimiz üzerinden laflar söyledi. Ona birkaç cümle etmeden olmaz. 2004’te yazdığım bir yazı… “Kendi olmayı yasaklamak” başlığını taşıyordu biri, diğeri “İkiz kardeşin anadil dilekçesi” başlığını taşıyordu.”

“’Ben 3 dilde büyümüş ve kendini şanslı sayanlardanım. Arapçayı annemden, Kürtçeyi sokaktaki ikizimden ve ülkedeki bütün kardeşlerimle iletişimime imkan sağlayan Türkçe’yi okulda öğrendim. Süryaniceyi ve Ermeniceyi de öğrenmeyi çok isterdim ama ne yazık ki bir çocuk olarak sokağa çıktığımda bu halklar artık yoktu. Yok edilmişlerdi. Borcumu ödemek isterdim, becerememek benim kusurum olsun. Gidip kurs alabilirdim, Mardin’in 5 büyük dilini öğrenmiş olurdum ama 3 dili öğrenmeyi de hüzünle bir şans sayıyorum.”

“Bunun bana neler kattığını düşündüğümü zevkle uzun uzun anlatabilirim ama burası yeri değil. Bunlardan birini, o da Turgut Uyar’ın dizeleri dilimin ucunda olduğu ve bu yazıyı bütünlediği için paylaşmak istiyorum: Kimsenin soyunu sopunu bulmak görevim değil, kendi öykümü düzenlemek yetiyor bana.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER