Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kim korkar Adil Öksüz´ün yakalanmasından?

Melih Altınok- 12.05.2018

Kim korkar Adil Öksüz´ün yakalanmasından?

15 Temmuz´un askeri darbesinin kilit isimlerinden Adil Öksüz o gece yakalanmasına rağmen serbest bırakıldı. Bu skandalın altına imza atan eski hâkim Çetin Sönmez FETÖ itirafçısı oldu. Ancak Öksüz´ü bu nedenle değil, "hukuki gerekçelerle" bıraktığını söyledi... Yersek.
O gün bugündür Öksüz´ün nerede olduğuna dair çok çeşitli spekülasyonlar yapıldı. Muhtemeldir devlet, yabancı bir ülkede olduğu sanılan Öksüz´ün kuyruğunu yakaladı.
Dün Sözcü gazetesinin manşetiyle Öksüz konusu yeniden gündeme geldi.
İyi Parti (İP) Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın´ın sözlerini manşetine taşıyan gazetede şu ifadeler ye aldı:
"Seçime 15 gün kala Adil Öksüz´ü yakalayıp iftira attıracaklar!" 
Evet, Saygı Öztürk´e konuşan Aydın´ın açıklaması adeta itiraf gibi...
Peki, İP Adil Öksüz´ün yakalanmasında niçin kaygılanır hale geldi? Ya da şöyle soralım; neyin önünü almaya çalışıyorlar?
Muhtemelen, partilerinin iletişim Sorumlusu Kerim Çoraklık´ın geçtiğimiz günlerde FETÖ soruşturmasından gözaltına alınması paniklemelerine neden oldu. Zira günlerdir konuyla günlerdir partide ağzını açan yok.
Aklıma ister istemez, Turgay Güler´in yaklaşık bir yıl önce aHaber´de gündeme taşıdığı ancak cevapsız kalan soru geliyor:
Meral Akşener Adil Öksüz´le görüştü mü?
Kamuoyu bu soruya net bir cevap istiyor.

***

Bu arada Koray Bey´e bir soru

Açıklamalarıyla gündemde olan Koray Aydın 16 Mayıs 2016´da, yani darbe girişiminden bir ay önce, NTV yayınında "Meral Akşener´i Cemaat´in (FETÖ)desteklediği kesin" demişti.
Aydın´ın o günkü FETÖ ilişkisi iddiasıyla, bugün Adil Öksüz hakkındasöyledikleri arasında bir bağ kurarsak aşırı yorum mu yapmış oluruz?

***

Demirtaş´ı ziyarete giderken...

Cuma günü Sabah Yazarlar Kulübü olarak Edirne´deydik. Güzel kentin her tarafında hâlâ Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce´nin posterleri asılıydı. Zira İnce iki gün önce kente gelmiş, cezaevinde olan HDP´li Demirtaş´la görüştükten sonra bir de miting yapmıştı.
Edirne CHP´nin güçlü olduğu bir kent. Ancak tüm Trakya´da olduğu gibi parti ayrımı olmaksızın seçmenin milliyetçi hassasiyetleri yüksek.
Şehirde kiminle konuşsak, İnce´nin Demirtaş hamlesini eleştiriyor. Anlaşılan o ki, Hakkâri´ye mitinge giderken işine yarar diye Demirtaş riskini alan, ancak kentte "Başkan Selo" sloganlarıyla karşılanan İnce, yetmiyormuş gibi Edirne´deki bulgurun birazından da olmuş.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz