Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KİLİSLİ EĞİTİMCİ YAZAR MAHMUT BALCI ?AFRİNE YAPILAN MÜDAHALEYE DESTEK OLUYORUM´ DEDİ.

Kilisin; Suriye´de Yaşanan Savaştan Dolayı Yaşadığı Mağduriyetlere Kayıtsız Kalmayan Kilisli Eğitimci Yazar Mahmut Balcı Sosyal Medya Hesabında ?Afrine Yapılan Müdahaleye Destek Oluyorum´ Başlıklı Bir Yazı Kaleme Aldı. İşte O Yazı:

KİLİSLİ EĞİTİMCİ YAZAR MAHMUT BALCI ?AFRİNE YAPILAN MÜDAHALEYE DESTEK OLUYORUM´ DEDİ.

AFRİN´E YAPILAN MÜDAHALEYİ DESTEKLİYORUM:

Köyümüz Afrin bölgesine beş on kilometre mesafede bulunmaktadır. Bir Kilisli olarak, bir Müslüman olarak, Afrin´e yapılan müdahaleyi meşru görüyorum ve destekliyorum. Çünkü: Binlerce Suriyeli savaş mağduru oldu. Bu savaş milyonlarca insanı ve insanımızı mağdur ederken birilerini ise zengin ediyor. Olan bu coğrafyanın insanına olmakta.
Bu savaş sona ermelidir. Savaş nedeniyle Afrin bölgesi de giderek küresel güçlerin kontrolüne giriyor. 

/resimler/2018-1/24/1152026240528.jpg

 

İslam´da esas olan savaş değil barıştır.

Bazı zamanlarda ölçülü olmak şartıyla savaş zaruri olur. 
Barışı sağlamak, mazlumlara sahip çıkmak, zalimlere engel olmak, ümmeti bölmeye, değerlerimizi yok etmeye çalışan, işgalcilerle işbirliği yapan, masumları katleden, mabetleri, şehirleri harabeye çeviren hainlere, çocukları katleden, insanlığı ateşe atan zalimlere engel olmak gerekir. 
İnsanları aldatan yerli ve yabancı hainlere, yerli maşalara hak ettikleri cezayı vermek, barışı tesis etmek için, sivillere, canlılara ve tabiata zarar vermeden; mazlumlara destek olmak üzere savaş gereklidir. 
Meseleye ırki, mezhebi veya akrabalık açısından değil insani ve İslami açıdan bakmak gerekir.
Bu çerçeveden bakınca Afrin´e yapılan müdahaleyi destekliyorum. Bütün bunlar olurken savaş edebiyatı, özgürlük edebiyatı veya fırsatçılık yapan çıkarcılara da dikkat etmeliyiz. Onların tuzaklarına düşmemeliyiz.
Bize düşen: barış için ter döken, bu kirli savaşı sona erdirmek için çalışan herkese sahip çıkmak, dua etmektir. Allah bize feraset versin.

Mahmut Balcı. İst. 23.01.2018

/resimler/2018-1/24/1152428741456.jpg



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER