Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kiliseler Müslüman göçmenleri Hristiyanlaştırıyor

Almanya´da kiliselerin göçmenler üzerindeki propaganda çalışmaları sonucu son iki yılda Hristiyan olanların sayısı 150´den 600´e yükseldi

Kiliseler Müslüman göçmenleri Hristiyanlaştırıyor

Almanya´da kiliseler göçmenler üzerinde misyonerlik çalışmaları yaparak Hristiyan olmalarını sağlıyor.

Associated Press´e demeç veren Evanjelik Trinity Kilisesi´nin rahiplerinden Gottfried Martens, son iki yıl içinde Hristiyanlığı kabul eden Müslüman göçmenlerin sayısının 150´den 600´e çıktığını söyledi.

Haberde Hristiyanlığı seçenlerin özellikle İranlı ve Afgan göçmenler olduğu belirtiliyor. En son İran´ın Şiraz şehrinde marangozluk yaparken Almanya´ya sığınan Muhammed Ali Zenubi ve eşi Efsane´nin din değiştirdiği açıklandı.

Ancak Müslümanların gerçekten din değiştirmediği, Almanya´dan oturum izni alabilmek için Hristiyan olmuş gibi davrandıkları yönünde iddialar da var. Vesam Haydari isimli bir İranlı, arkadaşlarının gerçekten din değiştirmediğini, Almanya´da kalabilmek için Hristiyan olmuş gibi davrandıklarını öne sürüyor.

Rahip Martens ise bu iddiaların gerçek dışı olduğunu öne sürüyor. Martens, din değiştiren Müslümanların yüzde 90´ının kilisedeki ayinlere düzenli katılım sağladığını ifade ediyor.

Martens, Almanya´da oturum izni alabilmek için insanların Hristiyan olmasının şart olmadığını belirterek bunun için Hristiyanlığı seçen insan olmadığını öne sürdü. Martens, Almanya Başbakanı Angela Merkel´in "İslam Almanya´nın bir parçasıdır" sözlerini hatırlatarak buna rağmen bazı Müslümanların isteyerek Hristiyan olduğunu söyledi.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER