Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çağrısı yanıt buldu: Toplumsal barış açısından çok değerli

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Başörtüsü serbestisini yasal güvence altına alacağız." açıklamalarına Gelecek Partisi lideri Davutoğlu ve Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'ndan destek geldi.

Kılıçdaroğlu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Başörtüsü serbestisini yasal güvence altına alacağız." açıklamalarına Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'ndan destek geldi.

Kılıçdaroğlu Twitter'dan yayınladığı videosunda başörtüsü serbestisini yasal güvence altına alacaklarını belirterek "Türkiye'yi barıştırma yolu zor ve engebeli bir yol. Ve bu yolda hep beraber yürümek zorundayız. Bu yaralardan biri de başörtüsü mevzusu. Burada bizim de yanlışlarımız oldu geçmişte. Bu meseleyi toplum olarak aşma, geride bırakma zamanı. Kadınlara giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Yarın itibariyle bu yarayı sonsuza kadar kapatacak adımı atıyoruz. Kanun teklifimizi, grup toplantısından hemen sonra, TBMM'ye sunacağız." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından Davutoğlu "Kılıçdaroğlu’nun bütün alanlarda başörtü özgürlüğünü yasal teminat altına alma çağrısını toplumsal barış açısından çok değerli buluyorum." şeklinde açıklama yaptı.

DAVUTOĞLU: TOPLUMSAL BARIŞ AÇISINDAN ÇOK DEĞERLİ

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına Davutoğlu'ndan destek geldi. Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Sn. Kılıçdaroğlu’nun bütün alanlarda başörtü özgürlüğünü yasal teminat altına alma çağrısını toplumsal barış açısından çok değerli buluyorum. Bütün siyasi partileri ve milletvekillerini bu yasa teklifine destek vermeye çağırıyorum."

KARAMOLLAOĞLU: DESTEKLİYORUZ

Kılıçdaroğlu'na bir destek de Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'ndan geldi. Karamollaoğlu, "Sn. Kılıçdaroğlu’nun, kazanımları yasal güvence altına alacak ve keyfi uygulamalara son verecek olan çağrısını kıymetli buluyor ve destekliyoruz. " ifadelerini kullandı.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER