Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kılıçdaroğlu'ndan Süleyman Soylu'ya: Belgen varsa koyarsın ortaya

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun “HDP’ye bakanlık verileceği konusunda anlaşma yapıldı, bunun belgesi var.” sözlerine cevap verdi.

Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü TV Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş'ın sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomik sıkıntı çeken vatandaştan ‘helallik’ istemesi ve hemen ardından muhalefet partisi liderlerinin erken seçim çağrısıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, ‘Erken seçim olur mu?’ sorusuna şu cevabı verdi: 

“Eğer bu tablodan rahatsızsa Sayın Erdoğan, erken seçim yapması lazım. Bu milletin sırtına ek yeni yükler getirmek istemiyorsa erken seçime gitmek zorunda. Her gün vatandaşın sırtına yüklenen yük artacaktır. Bugün akaryakıta zam geldi olağanüstü rakamlarla. Bu zamları kim ödeyecek? Erdoğan mı ödeyecek? Erdoğan benzin parası, dolmuş parası, taksi parası, uçak parası ödemez. Taksici, kamyon şoförü, otobüs şoförü ne yapacak? Zam fakir fukaranın sırtına yıkılacak. Elektriğe de zam gelecek.”

“Erken seçimi yapmak zorundalar” diyen Kılıçdaroğlu, seçim için öngördüğü tarihi bu sonbahar olarak açıkladı.

ERDOĞAN’A ‘3-5 DOLAR’ ELEŞTİRİSİ

“Bu memlekete Türk Lirası’nı değil, Amerikan Doları’nı geçerli kılan bir ekonomi politikası izlediler” diyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın gençlerle yaptığı sohbetinde, “3-5 dolar veya avro gelecekse ülkemize bırak girsin” sözlerini şöyle eleştirdi:

“Bir ülkenin Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan kişisi 3-5 dolara, 3-5 avroya muhtaç hale gelmiş. Bu memleketi bu hale getirdiler. ‘3-5 dolar gelirse gelsin, bırakın turist ne yaparsa yapsın’. Bu ülkenin onurunu sattılar. Turizm bakanı ‘Keyfine bak, aşımı oldum’ diye maske yaptı. Bu ülkenin onurunu 5 paralık yapan bu insanlar hala iktidarlarını sürdürecekler mi?” 

HDP, MİLLET İTTİFAKI’NIN İÇİNDE DEĞİL

“HDP, Millet İttifakı’nın içinde değil” diyen Kılıçdaroğlu, “HDP parlamentoda bulunan, vatandaştan 6-6,5 civarında oy alan, anayasaya göre demokrasinin vazgeçilmez unsuru saydığımız partilerden birisidir. Bütün siyasi partilere eşit mesafedeyiz, bütün siyasi partilere saygı gösteririrz.” ifadelerini kullandı.

SOYLU’YA SESLENDİ: BELGEN VARSA KOYARSIN ORTAYA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “HDP’ye bakanlık verileceği konusunda anlaşma yapıldı, bunun belgesi var, yalanlarsa kanıtlarım.” sözüne Kılıçdaroğlu, şöyle cevap verdi:

“Getirsin belgeyi koysun. Nerede bu belge? Ben de merak ediyorum. Sen İçişleri Bakanı değil misin? Belgen varsa koyarsın ortaya. Emrinde olan bir sürü havuz medyası var. Öyle bir belge olsa sabah akşam her tarafta yayımlanmıştı.

Kim vermiş öyle bir söz? Kim öyle bir taahhütte bulunmuş? Yok öyle bir şey. Kaldı ki doğmamış çocuğa don biçmek gibi bir şey. Ortada daha bir şey yok ki bakanlıkları konuşuyoruz.

Belgesi varsa çıkarsın biz de görelim. Ben o tür sahte belgelerle çok karşılaştım. Hakkında en çok karalama kampanyası yapılan genel başkan benim.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER