Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kılıçdaroğlu'ndan Koca'ya: Sana doğru bilgiyi bu kardeşin veriyor

HP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya aşı maliyeti ile ilgili sorular yönelterek "Siz 'Aracı yok' diyorsunuz.Size 'Aracı yok' diyen kim onu iyi tanı. O kişi size doğru bilgi vermiyor, sizi aldatıyor. "dedi.

Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Sinovac aşısının alımında aracılık yapan Keymen firmasını kastederek "Rantın olduğu yerde siyasi akbabalar vardır. 1 milyon doz aşıyı bedava alıp, DMO'ya 12 milyon dolara satacaksın, ben sorduğum zaman da çevireceksin. Ne sırrı? Biz aşı ne formülle yapıldı diye sormuyoruz." dedi. 

Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi: 

TEK ARZUMUZ HUZUR: Birileri gibi kendi cebimizi doldurmuyoruz. Birileri gibi İstanbul'da arsa varsa bana sormadan satmayın demiyoruz. Tek arzumuz bu ülkede herkes huzur içinde yaşasın. Sonuçta bir parti gelecek bir partiyi yönetecek. Demokrasi içerisinde yönetecek. 19 yıl geçmiş hala İnsan Hakları'nı düşünüyorlar. 19 yıl geçmiş. Allah bunlara akıl fikir versin. Yeniden toplantı yapacağınıza Birleşmiş Milletler'e bakın, Peygamberimizin Veda hutbesine bakın görürsünüz insan haklarını. 

AKSARAY'A HEDEN YOK: Şubat ayında Aksaray'da kanaat önderleri ile görüştüm. Kırsalda küçük bir köyümüz varsa orda da bir kanaat önderi vardır. Onlarla bir araya gelip varsa sıkıntımız dinlemek görevimizdir. Niğde-Ulukışla-Aksaray demir yolundan şikayet ettiler. Kanal İstanbul ile uğraşacağına yapsana bu demir yolunu. Yıllar yılı söz verdin neden yapmıyorsun? Herkese para var da Aksaray'a neden yok? Ben onlara söz verdim, CHP iktidarında Aksaray'da ürettiğiniz ürünleri demiryolu ile Mersin'e taşıyacaksınız asla para ödemeyeceksiniz. 

ARTIK YÖNÜNÜZÜ BİZE ÇEVİRİN: Ankara-Niğde otoyolu yapmışlar esnaf perişan. İşsizlik kol geziyor. 1994 yılından bu yana söyledikleri hiçbir şeyi yapmadılar. İstanbul'da olan rant Anadolu'da olmadığı için Anadolu'yu gözden çıkarttılar. Aksaraylılara da sitemim var. Artık yönünüzü haktan ve halktan yana çevirin yani bize çevirin. Herkes dertli. Hayvancılıkla geçinen biri, "14 tane hayvanım vardır elimde şu kadar kaldı, yem alamıyorum. Her bankadan kredi çektim şimdi ödeyemiyorum" dedi. Sandık gelecek seni bu hale düşürene oy vermeyeceksin. Bir emekliye rastladım. "Benim maaşa iki senedir zam gelmiyor. Bin 500 lirayı geçtikten sonra zam alacakmışım. Nasıl bir düzen yaptı bilmiyorum, şeytanın aklına gelmez" dedi. Şeytanın aklına gelmez ama bunların aklına gelir.

SORUNLARI DİLE GETİRDİM: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda ek ders karşılığında çalışan personeller var. Çok ciddi sorunları var. Bana gelen metni okuyunca bunun bir grup toplantısının gündemini aştığını gördüm. Bu insanların güvencesi yok. Özlük hakları yetersiz, yolluk alamıyorlar. Bunların sorunlarını bir Meclis Araştırması'nda dile getirelim. 

PATATES SORUNU: 71 ilde patates üreticimiz var. Ekim, Kasım ayında hasatlar yapıldı, patatesler toplandı. Tüccarlar maliyeti bir lira olan patatesi 60 kuruşa bile almadılar. Dolayısıyla bu hasatlar depolandı. 4 aydır patates üreticisi depolarda tutuyor. 400-500 bin ton civarında sadece Nevşehir ve Kırşehir'de patates üreticisinin beklentisi var. Bu kadar ürünü acaba birisi gelip satın alacak mı diye. Toprak Mahsulleri Ofisi diye bir kurumumuz var. Sözde çiftçinin kara gün dostudur diye yazar. Sorunlarına eğilsinler. Eğileceklerini sanmıyorum. Patatesler alınmaz ve o depolarda çürürse, sandığa gittiğiniz zaman ders vermek zorundasınız. 

ANNE VE BABALAR DERS VERSİN: Eğitim konusu üzerinde hemen hemen çok sayıda grup toplantısında konuştum. Şu bir gerçek, çocuğunu okula gönderen hiçbir anne ve baba eğitim sisteminden memnun değil. Eğitim sistemini bir deneme tahtasına dönüştüren, çocuklarımızı kobay olarak kullanan bu iktidara bütün anne ve babaların ders verme zamanı gelmiştir, geçiyor bile. Sandık gelince çocuklarınız için bu iktidara ders verin. Çocuklarınız çok değerli. 20 bin öğretmen ataması yapacaklar. Bakan, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda "Geçen yıl 40 bin yaptık bu sene de 40 bin yapacağız" diye. Geçenlerde Erdoğan açıklama yaptı, "20 bin öğretmen ataması yapacağız" diye. Eğitimde tasarruf olmaz, bizim çocuklarımız gidiyor. İyi eğitilen bir çocuk gerçekten devletimize büyük katkılar yapar. Eğitim sınıf atlatıyor. Kanal İstanbul için inat edeceğine eğitim için inat et. "Her evde, okulda internet alt yapısı olacak" de. Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre 107 bin öğretmen açığı var. Sayıştay Raporu'na göre ise 138 bin 393 öğretmen açığı var. 2 milyon öğrenci EBA'ya erişemedi. Hiçbir okulda kadrolu tek bir temizlik görevlisi yok. Çocuklara verilen değere bak. Biz Öğretmenler Meslek Kanunu çıkaracağız. Öğretmenler için de özel kanun olacak. Toplumun en nitelikli sınıfı haline getireceğiz.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER