Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kılıçdaroğlu’ndan Borsa İstanbul’da hisse satışına tepki: Saray'ın yarısını sattık derse kimse şaşırmasın

'Borsa İstanbul'un yüzde 10'unu kaça sattınız?' diye soran Kemal Kılıçdaroğlu 'Nedir bu Katar aşkı? Saray'ın yarısını sattık derse kimse şaşırmasın' dedi

Kılıçdaroğlu’ndan Borsa İstanbul’da hisse satışına tepki: Saray

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Demokrasi Meydanı programının konuğu oldu. Gündemdeki konulara dair değerlendirmelerde bulunan CHP lideri, Borsa İstanbul'daki Türkiye Varlık Fonu'na ait hisselerin yüzde 10'unun Katar'a satılmasına tepki gösterdi.

“Kaça satıldığını bilmiyoruz”

Kılıçdaroğlu, “Tank Palet Fabrikası Katarlılara satıldı. Beş kuruş almadan verdik. Bu bir satış değil. Merkez Bankası'nın bütün birikimlerini sıfırladınız. Hükümet istediği vergiyi toplayamadı. Borsanın yüzde 10'unu Katarlılara satıyoruz, kaça satıldığını bilmiyoruz. Neden borsanızı satıyorsunuz? Katar gelsin borsada hisse senedi alsın. Tank Palet Fabrikası'na yatırım yapılacaktı. Ne kadar yatırım yapıldı bilmiyoruz” dedi.

“Kimin malını kime satıyorsunuz”

Futboldaki yayın haklarını elinde bulunduran Katar firmasına 90 milyon dolara indirim yapılmasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, “Memlekette satmadığınız yer kalmadı. Satılmadık fabrika, arazi, banka, sigorta şirketleri, saraylar kalmadı. Kimin malını satıyorsunuz? 83 milyonun malını satıyorsunuz kaça sattığını açıklamıyorsunuz. Her şey satılıyor. Saray'ın yarısını sattık derse kimse şaşırmasın” diye konuştu.

“Çakıcı kim oluyor, 5 paralık adam”

Çakıcı'nın tehdidi kendisine ulaştığında gülümsediğini belirteren Kılıçdaroğlu şunları söyledi

"Bir mafya bozuntusunun tehdidi bana ulaştırıldığında sadece gülümsedim. Kim oluyor Allah aşkına, beş paralık adam. Beni üzen o beş paralık adamın Milli İstihbarat Teşkilatı’nın arkasına sığınması ve bunun da Devlet Bahçeli tarafından dile getirilmesi. Ermeni terörünü (ASALA) o önledi. Akıl var mantık var. Devasa bir Milli İstihbarat Teşkilatı’nı getirip de bir suç örgütüyle yan yana nasıl koyarsınız? Siz devlet adamı mısınız? Sizin siyasi bir sorumluluğunuz yok mu?"

Kılıçdaroğlu, tehdidin ardından güvenlik önlemlerini artırmadıklarını ve normal koruma prosedürünün devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER