Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kılıçdaroğlu: Zorunlu olmadıkça hiçbir yerde ne Erdoğan’ı ne de partisini konuşacağım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis Grup Toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı konuşmanın bir anlamı olmadığını belirtti.

Kılıçdaroğlu: Zorunlu olmadıkça hiçbir yerde ne Erdoğan’ı ne de partisini konuşacağım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis Grup Toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı konuşmanın bir anlamı olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Zaten ‘çirkin küfürbaz dil’ onun dili, biz o seviyeye inmeyiz. Mesele Erdoğan değil mesele Türkiye. Artık kendisini kenara itip hoşgörüsüzlüğü azaltma zamanı. Bunun için ‘helalleşme’ dedim. Helalleşme yolculuğuna başladım ve sürdürüyorum. Amacım yarın yöneteceğimiz devletin çeşitliliği ile gurur duyacağımızı halkımıza anlatmak. Zorunlu olmadıkça gittiğim hiçbir yerde ne Erdoğan’ı ne de partisini konuşacağım, buraya ben helalleşmeye geldim diyeceğim.

Bir gerçeğe adalet camiasının dikkatini çekmek isterim. Özellikle İstanbul’dakilere. Genç bir avukata yetki veriliyor. Bütün yolsuzluk yapanlar, kendileriyle ilgili olumsuz haberleri medyadan çıkarmak istiyorlar. Genç bir avukata yetki verildi. Hakimlere talimat verildiğini biliyorum. İş büyürse avukatın da adını açıklayacağım. Yolsuzluk dosyalarını yok etmek, unutturmak istiyorlar. Feriştahınız gelse yok edemezsiniz. Bizim iktidarımızda cepleri doldurmak yok, bizim iktidarımızda vatandaşı cebini doldurmak var.

Defalarca söyledim ki; devlet akılla yönetilir önyargıyla yönetilmez. Devlet sınama yöntemiyle yönetilmez. Huzur içinde yaşamanın yolunda mutfaklarda bayramların olmasıdır. Böyle bir tabloya ihtiyacımız. Deneme sınama yöntemiyle devlet yönetmeye kalktılar. Vatandaş sanıyor ki, Merkez Bankası’nda faiz düştü, tüm bankalarda faiz düştü. Tam bir aldatmaca. Sormak lazım hani faiz düşmüştü. 2 yıl vadeli dolar cinsinden borçlanma var, faiz yüzde 3’ten yüzde 6’ya çıkmış. Bunun anlamı ne, gidiyorsun Merkez’den düşük faizle alıyorsun parayı yüzde 16’dan, yüzde 24’ten devlete satıyorsun.

İhtiyaç kredisi 23’ten yüzde 29’a çıkmış durumda. Ticari yüzde 21’den yüzde 29’a çıktı. En yakın bankaya gidin deyin ki, ben bu krediyi çekmek istiyorum Eylül’deki faiz neydi şimdi ne. Arttı mı artmadı mı? Hazine’den büyük paraları bir avuç kişiye tahsis ederseniz yoksulluk artar.

Toplam kamu borcumuzun sadece yüzde 16’sı sabit faizde. Yüzde 66’sı dövize endeksli. Yüzde 19’u da enflasyona. Böyle bir tablo hiç yaşanmamış. Merkez Bankası nisanda yapacağı genel kurul toplantısını şubatta yapacakmış. Erken genel kurulu yapıp 60 milyar lirayı alacaklar.

Adalet kadar önemli bir kavram yoktur dünyada. Bir kişinin haksız yere uzun süre hapiste tutulması en büyük adaletsizliktir. Kaldı ki adaleti dağıtmak için kurumlar oluşturmuşuz, mahkemelerimiz var yetmemiş uluslararası hukuku Anayasamıza koymuşuz. Ama maalesef AYM kararlarının uygulanmadığını hepimiz biliyoruz. Adaletin olmadığını biliyoruz.

Osman Kavala AYM kararına rağmen 1541 gündür hapiste. Ama onun hapiste olması sadece onun kişisel bir sorunu değildir, bu Türkiye’nin en temel adalet sorunudur. Maalesef AYM kararlarının uygulanmadığı hepimiz biliyoruz. Uluslararası mahkemelerin verdiği kararların uygulanmadığını biliyoruz. Osman Kavala, 1541 gündür hapiste.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER