Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kılıçdaroğlu Yozgat'ta konuştu: "Kandil denen yuvayı yerle yeksan etmezsem bana Kılıçdaroğlu demesinler.."

Terörle mücadeleyi bunların yaptığı gibi yapmayacağız. Söz veriyorum, o Kandil denen yuvayı yerle yeksan etmezsem bana Kılıçdaroğlu demesinler

Kılıçdaroğlu Yozgat

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yozgat’ta “Kanaat Önderleri, Muhtarlar ve STK Temsilcileri Buluşması”nda konuştu.

“TÜİK Enflasyon yüzde 19.89 demiş. Halk çarşı pazarda gerçeği net görüyor. Gerçek enflasyon yüzde 40’ın üzerinde. Şahsım ve şürekası ülkeyi bitirmeye kararlı ama unuttukları bir şey var. Biz varız ve buradayız. Benim en önemli meselem halkımın sofrasıdır. Bazı önemli adımlar atacağız.” diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Cebimde bir sürü kağıt var, insanlar iş istiyor. Yozgat’ta 230’un üzerinde fabrika neden kapatıldı? Sosyal devletin temel amacı işsizlik mücadele etmektir. İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır. Yozgat’tın yeşil mercimeği varken ithal ediyoruz. İktidar tarım kanununa uymuyor. İhtiyaç ve kaynaklar arasında iyi planlama yapılmalı.

Çiftçiye özel teşviklerin getirilmesi lazım. Yatlara hangi fiyattan mazot veriyorlarsa çiftçiye de aynı fiyattan vereceğiz. Bütün mesele, kaynak kimin için harcanır? Üreten için mi alın teri döken için mi harcanacak; yoksa birilerine mi verilecek? Şimdi birilerine veriliyor. Biz ona ‘5’li çete’ diyoruz. Oraya veriliyor, büyük ölçüde. Üretene verilmiyor, çiftçiye verilmiyor. Size verilmiyor ama sizin tarımdan çekilmenizi teşvik ediyorlar, dışarıdan getiriyorlar. ‘Dışarıdan daha ucuza getiriyoruz’ diyorlar.

Dolar arttı, aldı başını gidiyor. Size verilen paradan çok daha fazlasını yurt dışındaki çiftçiye veriyor. Onlar kazanıyor, siz kazanmıyorsunuz. Onlar kar ediyor, siz kar etmiyorsunuz. Biz onlardan mal alıyoruz kazanıyorlar, bir de onların devleti çiftçisine büyük yardımlar yapıyor. İki yerden kazanıyorlar. Siz de kaybediyorsunuz. Bunu değiştireceğiz. Beraber değiştireceğiz.

Terörle mücadeleyi bunların yaptığı gibi yapmayacağız. Söz veriyorum, o Kandil denen yuvayı yerle yeksan etmezsem bana Kılıçdaroğlu demesinler.

Muhtarlar demokrasinin temel taşıdır. Her muhtarın bir bütçesi olması lazım. Her muhtarın bir Palet fabrikasını Katar’dan alacağım şanlı ordumuza teslim edeceğim. İki kırmızı çizgimiz var biri vatanda diğeri bayraktır. Yabancı bir asker postalının gelmesini istemiyoruz. ilk bir haftada şehit ailelerine haklarını teslim edeceğiz.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER