Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KILIÇDAROĞLU: SEÇİMLE GELENE 10 SAAT KELEPÇE VURAMAZSINIZ

C HP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, tutuklanan HDP'li belediye eşbaşkanlarına yapılanlara tepki gösterirken, "'Kayyımu hangi gerekçeyle atıyorsun? Seçimle gelen birisinin eline 10 saat kelepçe vuramazsınız"' dedi

KILIÇDAROĞLU:  SEÇİMLE GELENE 10 SAAT KELEPÇE VURAMAZSINIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grubu toplantısında iktidarı ekonomi, FETÖ, kayyım atamaları, Suriye politikası konularında eleştirdi. Kılıçdaroğlu yerlerine kayyım atanarak  tutuklanan HDP’li belediye eşbaşkanları Selçuk Mızraklı, Keziban Yılmaz ve Rojda Nazlıer’in cezaevi ring aracında 10 saat boyunca elleri kelepçeli tutulmasına tepki gösterdi.

Konuşmasına Bülent Ecevit’i anarak başlayan Kılıçdaroğlu, FETÖ’den yargılanarak cezaevine konulan ve geçtiğimiz günlerde serbest bırakılan eski CHP Milletvekili Eren Erdem’e “Hoşgeldin” dedi. “15 Temmuz şehit ve gazilerinin hakkını hukukunu sonuna kadar arayacağım. Onlar vakıf kurdular 309 milyon lira para topladılar. 251 şehit 2 bin 194 gazi adına bu hesabı sonuna kadar soracağız” diyen Kılıçdaroğlu özetle şöyle konuştu:

‘HAPİSTE GAZETECİ, YAZAR, DÜŞÜNCE SUÇLUSU OLMAZ’

Eren Erdem aramızda. Hoş geldin Eren Erdem. 490 gün hapiste kaldı. Bugünkü düzende çok yadırganacak bir şey değil. Çünkü saray hükümeti devleti var. CHP olarak adaleti sağlamak için her türlü mücadelemizi sonuna kadar yapacağız. Hava Harp Okulu öğrencilerinin velileri de aramızda. Bazı gazeteci arkadaşlarımız tahliye oldular. Ama yetmiyor hapiste gazeteci, yazar, avukat, düşünce suçlusu olmaz. Osman Kavala 735 gündür hapiste. Onun da bir an önce özgürlüğe kavuşmasını istiyoruz.”

‘KAYYIMI HANGİ GEREKÇEYLE ATIYORSUN?’

“Kayyım atamalarını eleştirdik. Savcıya, ‘seçime gireceğim, engel var mı’ diyorsun. Savcı ‘engel yok, seçime girebilirsin’ diyor. Kayyım atayıp görevden alıyorlar. Kayyımı hangi gerekçeyle atıyorsun? Seçimle gelen birisinin eline 10 saat kelepçe vuramazsınız. Bu asla doğru değildir.”

BİLDİRİCİ İÇİN TEPKİ:

“Adalet varsa demokrasi var demektir. RTÜK diye bir kuruluşumuz var. İyi kaynakları var. Çok büyük imkanları var. Aldıkları aylık olağanüstü. Bizden iki üye var. Bir üyemiz vardı Sayın Faruk Bildirici. Gitti baktı ki RTÜK Başkanı yasalara aykırı gelir sağlıyor. Bunun doğru olmadığını atandığı yönetim kurullarından istifa etmesi gerektiğini söylüyor. Yolsuzluk olayını dillendirdiği için Bildirici’nin üyeliğini düşürüyorlar. Sanıyorlar ki biz bundan vazgeçeceğiz. Oradaki üyemiz aynı iddiaları sürdürmeyecek. Aynı iddiaları sonuna kadar kararlılıkla ve azimle sürdüreceğiz. Faruk Bildirici yargıya başvurdu bakalım yargı nasıl karar verecek?  600 kişinin seçtiği üyeyi 6 kişi düşürdü.”

‘ADİL ÖKSÜZ YAKALANMADAN AYDINLIĞA KAVUŞMAZ’

“Adil Öksüz’e kelepçe takılmıyor. Adil Öksüz’ün iki cep telefonu var, ayrıca GPS cihazı var. Onu Adil Öksüz nereden buldu? Hangi kurum bunu ona verdi? Adil Öksüz’nü ifadesi dahi alınmadı. Adil Öksüz’ü bulmak istemediler. 15 Temmuz darbe girişimi aydınlanmış değildir. 15 Temmuz darbe girişimi Adil Öksüz yakalanmadan aydınlığa kavuşturulamaz. Öksüz’ü kaçıranların tamamı serbest bırakıldı. Başbakanlık müşaviri karakolda Öksüz ile görüşmeye gidiyor. Senin ne işin var orada? Ertesi gün gittim görüştüm Erdoğan’a bilgi verdim diyor. Adil Öksüz’ü serbest bırakıyorsunuz devletin kurumları onun nefes aldığını dahi takip etmiştir. Niye yakalanmadı kim yakalamadı?”

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER