Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kılıçdaroğlu ile Davutoğlu'ndan ortak açıklama

Kılıçdaroğlu ile Davutoğlu, Gelecek Parti Genel Merkezi'nde ortak basın toplantısı düzenledi.

Kılıçdaroğlu ile Davutoğlu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi Genel Merkezi'nde ortak basın toplantısı düzenledi. 

Bir hayırlı olsun ziyareti yaptıklarını açıklayan Kılıçdaroğlu "Bu bir hayırlı olsun ziyaretiydi. İttifakla ilgili bir şey konuşulmadı. Yüzde 10 seçim barajını kabul etmiyoruz. Darbe hukukunu siyasi anlayışa da karşıyız" dedi. Davutoğlu da görüşme ile ilgili "Bu ziyaretler umarız Türk siyasetinde yeni bir çizgiyi açar" diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın 'istikşafi' çıkışı için de Kılıçdaroğlu "Özür dilerim ama Bülent Turan'ı muhatap almak istemem" derken, Davutoğlu "AK Parti Grup Başkanvekilini benim de muhatap almam doğru olmaz. Ben Bülent Turan'ın genel başkanıydım" ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları: 

"Türkiye'de milyonlarca insan çöp konteynerından geçinirken belli bir basın grubunun Canan Kaftancıoğlu meselesinin üzerinde bu kadar durmasını anlamış değilim.
Bu bir hayırlı olsun ziyaretiydi. İttifakla ilgili bir şey konuşulmadı. Yüzde 10 seçim barajını kabul etmiyoruz. Darbe hukukunu siyasi anlayışa da karşıyız. Hedefimiz Türkiye'nin hukuk sistemini darbe hukukundan arındırmaktır.

Türkiye bir felakete doğru gidiyor. Bunu asla kabul etmiyoruz. Türkiye kimsenin çiftliği değildir. Doğu Akdeniz'de gerçekten rol almaksak Mısır'la konuşmak zorundayız. 

Davutoğlu'nun konuşmaları şöyle:

"Demokratik kültürümüzün, demokratik iklimimizin sağlam bir temele tekrar dayandırılabilmesi için bütün siyasi liderlerin birbiriyle konuşmasını zaruret olarak görüyoruz. 

Sayın Kılıçdaroğlu ile çok verimli bir görüşmemiz oldu. Gelecek Partisi olarak bütün geçmiş siyasi tecrübelerden hareketle bütün toplumu kuşatıcı siyasi bir çizgi oluşturmaya çalışıyoruz.

Bırakın iş birliği kavramını öyle bir iktidarla muhatabız ki; geçtiğimiz iki bayram, bırakın ihtilaf ya da iş birliği konularını konuşmayı, bayramlaşma teklifimiz reddedildi. Bu ziyaretler umarız Türk siyasetinde yeni bir çizgiyi açar.

Eğer iktidarda olanlar yeni bir seçim mevzuatı getiriyorlarsa oyunun bu kuralları içinde iktidara gelme şansları yok ki değiştiriyorlar. Oyun sürerken kuralı değiştirenler 90 dakikanın sonunda nefesinin tükeneceğini düşünen taraftır. Hangi kuralı getirirlerse getirsinler yeter ki kendi getirdikleri kurala saygı göstersinler.

Bize destek veren bir tek Azerbaycan kaldı. Azerbaycan dışında Türkiye'ye desten olan ülke kalmadı."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER