Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kılıçdaroğlu Gezi davası tutuklularının aileleri ile görüştü

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Gezi davasındaki mahkumiyet kararlarının ardından, ''Az kaldı; bu zulme son vereceğiz ve adaleti yeniden tesis edeceğiz'' mesajı vermişti.

Kılıçdaroğlu Gezi davası tutuklularının aileleri ile görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal İstanbul’da, Gezi Parkı Davası kapsamında 18 yıl hapisle cezalandırılan Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Mine Özerden, Çiğdem Mater Utku, Yiğit Ali Ekmekçi, Ali Hakan Altınay ve Can Atalay'ın aileleri ve avukatlarıyla Emirgan Korusu'nda kahvaltıda bir araya geldi.

2-002.jpg

Emirgan Korusu'ndaki Beyaz Köşk'te gerçekleşen buluşmada Kılıçdaroğlu'na CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve milletvekilleri eşlik etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’da, Gezi Parkı Davası tutuklularının aileleri ile bir araya geldi. pic.twitter.com/tjC7NNq7zT

— CHP Fotoğraf Servisi ???????? (@CHPfotograf) May 15, 2022

44.jpg

'BU ZULME SON VERECEĞİZ'

Kılıçdaroğlu, 'Gezi' kararının ardından yaptığı açıklamada "Ülkemize karabasan gibi çöken bu zorba ve hukuk tanımaz iktidar, maalesef hukuku ayaklar altına almaya devam ediyor. Az kaldı; bu zulme son vereceğiz ve adaleti yeniden tesis edeceğiz" demişti.

NE OLMUŞTU?

2013'teki Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararının bozulmasının ardından Çağlayan Adliyesi’nde görülen üçüncü Gezi Parkı davasının karar duruşması sonucunda Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, 16 kişiye ise 18’er yıl hapis cezası verildi.

Mücella Yapıcı, Can Atalay, Çiğdem Mater, Yiğit Ekmekçi, Ali Hakan Altınay ve Mine Özerden’in hükümeti ortaya kaldırmaya teşebbüse yardım etmekten 18’er yıl hapis cezasına çarptırılmalarına ve tutuklamalarına karar verildi. Gezi'de verilen hapis cezası kararı birçok siyasi isim tarafından 'hukuksuz' olarak nitelendirildi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER