Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanının tarafsızlığı konusunda referanduma hazırız

CHP lideri Kılıçdaroğlu´ndan referandum çağrısı: Halk Cumhurbaşkanlığı yemin metninde yazdığı gibi tarafsız cumhurbaşkanı istiyor, tarafsızlık konusunda bir referanduma hazırız

Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanının tarafsızlığı konusunda referanduma hazırız

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor:

39 ilçe kalacak, sadece büyükşehiri yenileyeceğiz dediler. Bazı çevreler CHP´ye boykot yapın, sokağa çıkın diye çağrılar yaptı. Biz sakinliğimizi koruduk. Çünkü biz hakeme gittik. Hakem kimdir? Halk.

"Haktan ve adaletten bahsedenler sokağa çıkıp yasa dışı eylem yapmazlar, camı çerçeveyi kırmazlar. 13 bin 729 oyla kazanmıştık. ?Bu oy yetmez, bilmediğimiz bir şeyler oldu´ dediler. 23 Haziran´da sandığa gittik ve 800 bini aşkın bir oy farkla İmamoğlu yeniden seçildi.

"Seçimler hangi şartlarda yapıldı? Her türlü iftira atıldı. Pontus´tan tutun diplomaya kadar. Bir iktidar partisinin ve onun destekçilerinin artı cumhurbaşkanının, doğrudan Ekrem İmamoğlu´nu hedef alarak bir seçim propagandası yaptılar.

"Medyaları var. Cumhurbaşkanları var, tarafsızlığını tamamen unutmuş vaziyette.

"İşi o noktaya taşıdılar ki ?Yıldırım´a mı oy vereceksiniz, Sisi´ye mi? diye sordu. Bunlarda ahlakın kırıntısı, Allah korkusu kaldı mı acaba?

"Biz öteden beri tarafsız cumhurbaşkanı isteriz. Cumhurbaşkanı devletin sigortasıdır, bir kriz olduğunda bütün partilerin liderlerini davet eder ve uzlaşı arar.

"Cumhurbaşkanı yemin metninde şöyle bir cümle var: Üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine andiçerim

"Biz şimdi bir daha 82 milyonun vicdanına sesleniyorum: Tarafsız olacağına dair yemin etmişse tarafsız kalmalıdır. Bu metin okundu mu? Aynen okundu. Seçimlerde cumhurbaşkanının tarafsız kalması lazım, cumhurun başkanı olacaksa. Ya da unvanını değiştirsin, parti başkanı olsun sadece, Anayasa´dan da yemindeki tarafsızlık kelimesini çıkarsın.

"Biz bütün bunlara rağmen 23 Haziran´da demokrasi destanı yazdık. Destanın sahibi sandığa gidip oylarını kullananlardır. İl başkanı, ilçe başkanları, kadın kolları, belediye başkanları, gençlik kolları ve milletvekillerine teşekkür ediyorum. Üyemiz olmamasına rağmen destek veren binlerce gönüllüye teşekkür ediyorum.

"Millet İttifakı´nın içinde yer alan İYİ Parti ve Demokrat Parti´ye, Saadet Partisi ve liderine, bize oy veren AK Partili ve ülkücü kardeşlerime, HDP´de başkan, yönetici ve oy veren bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum.

"Bu seçimin bir anlamı daha vardı: Halk tarafısz bir cumhurbaşkanı istediği mesajını verdi.

"Tarafsızlık konusunda bir referanduma hazırız. Gelsinler yapalım o referandumu. Görürsünüz, ezici bir şekilde tarafsızlık çıkacak."

"Asıl görevimiz şimdi başlıyor. Belediye Başkanlarımıza düşen görev halk için Başkanlık yapmaktır. Yedi kuralımız var ve hepimiz buna uyacağız:

1)Beldedeki bütün kimlikleri kucaklayacaksınız

2)Hizmeti, zümre kişi akraba yandaş için değil halk için yapacaksınız

3)Fakir mahallelere pozitif ayrımcılık yapacaksınız. Dezavantajlı gurupları önceleyeceksiniz

4)Yoksullara yardım yaparken asla teşhir etmeyeceksiniz

5)Harcadığınız her kuruşun hesabını millete vereceksiniz.

6)Belediye yönetim kurullarında liyakata uyacaksınız

7)Belediyeyi adaletle yöneteceksiniz."

 

Kaynak: bbc.com/turkce



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER