Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kiev, Kırım Tatarlarının sürgünü davasında Stalin için avukat atadı

Kiev'deki Hukuki Yardım Merkezi, Kırım Tatarlarının sürgünü davasıyla ilgili olarak Sovyet lideri Josef Stalin ve SSCB İçişleri Halk Komiseri Lavrentiy Beria için avukat atadı.

Kiev, Kırım Tatarlarının sürgünü davasında Stalin için avukat atadı

Andrey Domanskiy, Kiev’deki Hukuki Yardım Merkezi’nin, Kırım Tatarlarının sürgünü dâvâsıyla ilgili olarak Sovyet lideri Josef Stalin’e ve SSCB İçişleri Halk Komiseri Lavrentiy Beria’ya avukat atandığını bildirdi.

Sputnik’e konuşan Domanskiy, “Müvekkilim Jozef Visaryonoviç Stalin. Kiev ücretsiz yasal yardım bölgesel merkezi temelinde atandım. Suçlandığı madde, avukatının zorunlu katılımını öngörüyor. Yargılama öncesi soruşturma, avukatların katılımıyla devam ediyor” dedi.

Domanskiy ayrıca, aralarında Beria’nın da bulunduğu dâvâyla ilgili tüm şüpheliler için avukat atandığını kaydetti.

‘Şaka değil’

Davanın duruşma öncesi yürütülen soruşturmasının yakında tamamlanacağını ve dosyaların mahkemeye gönderileceğini belirten Domanskiy, şu ifadeleri kullandı:

“Başlangıçta bazı avukatlar bunun bir şaka olabileceğini düşündü, ancak bunun bir şaka değil, gerçek bir ceza davası olduğunu biliyoruz. Meslektaşların hiçbiri bu davayı şaka olarak görmeyecek, her biri ona verilen savunma görevini yerine getirecek.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER