Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KIDEM TAZMİNATINA YENİ DÖNEM

Resmi Gazete´de bugün yayımlanan 2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programına göre; kıdem tazminatında bir reform uygulanıyor.

KIDEM TAZMİNATINA YENİ DÖNEM

Resmi Gazete´nin bugünkü sayısında yer alan "2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" pek çok başlık içeriyor. Toplam 303 sayfadan oluşan programda; eğitim, sağlık, adalet, güvenlik, temel hak ve özgürlükler, sivil toplum kuruluşları, aile ve kadın, sosyal koruma, kültür ve sanat, istihdam ve çalışma hayatı, sosyal güvenlik, spor, yenilikçi üretim vb. başlıklar yer alıyor.

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı, özellikle çalışma hayati açısından ciddi değişiklikler içeriyor. Buna göre; Bağ-Kur ve SSK emekli aylıklarının 2018´in ilk 6 ayındaki enflasyon oranlarına göre artması planlanıyor. Memur maaşları ve memur emekli aylıklarının 2019´un Ocak ayında %4, Temmuz ayında ise %5 oranında artırılması, buna ek olarak 2019´un ocak ve temmuz aylarında geçmiş 6 aylık dönemlerde oluşacak enflasyon farklarının ilave edilmesi bekleniyor.

 

Programda en çok dikkat çeken değişikliklerden biri ise kıdem tazminatı. Tarafların mutabakat içerisinde olacağı bir kıdem tazminatı reformu planlıyor.  Programa göre; tüm işçiler açısından erişilebilirliğin sağlanacağı bireysel hesaba dayanan bir sistemin oluşturulacağı öngörülüyor.

Buna ek olarak; işçi kazalarının arttığı bir dönemde iş sağlığı ve güvenliği kültürünün geliştirileceği, denetim ve teşvik uygulamaları ile iş sağlığı ve güvenliği standartlarına uyumun artırılacağı ve bu alanda yeterli sayı ve nitelikte uzman personel yetiştirileceği yer alıyor. 



Anahtar Kelimeler: KIDEM TAZMİNATINA YENİ DÖNEM

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER