Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kıdem tazminatı tartışması Türk-İş´i harekete geçirdi

Türk-iş Genel Başkanı Ergün Atalay kamuoyunda tartışılan kıdem tazminatı söylentileriyle ilgili harekete geçtiklerini belirtilerek 1 Mayıs´ta ´kırmızı çizgime dokunma´ mesajı verileceğini söyledi.

Kıdem tazminatı tartışması Türk-İş´i harekete geçirdi

Hükümet tarafından 31 Mart Yerel Seçimlerinin peşinden ekonomiye ilişkin bir dizi reform paketinin yürürlüğe sokulacağı açıklanmıştı. Bu reform paketinin içinde kıdem tazminatı fonunun kurulması da konuşulmaya başlaması üzerine Türk-İş harekete geçti.

31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra kıdem tazminatı fonu çıkarılacak söylentileri kamuoyuna yansımıştı. AKP´nin 2018 yılındaki seçim beyannamesinde, "kıdem tazminatı sistemi için sosyal taraflarla istişare içinde gerekli düzenlemeleri yapacağız" yazılmıştı.

KIDEM TAZMİNATI MESAJI: KIRMIZI ÇİZME DOKUNMA

Kıdem tazminatı hakkında hükümet kanadından gelen bu adımdan sonra ne gibi bir değişikliğin yapılacağı merakla beklenirken 31 Mart Yerel Seçimlerinin sona ermesinin ardından kıdem tazminatındaki değişiklik söylentileri atmaya başladı. Kamuoyunda fazlalaşan bu tartışmaların ardından Türk-İş, 1 Mayıs´ta hükümete ?kırmızı çizgime dokunma´ mesajı vermeye hazırlanıyor.

 

 

 

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Başkanı Ergün Atalay kamuoyunda tartışılan Kıdem Tazminatı fonu ile ilgili kıdem tazminatında kazanılmış haklarda geriye gidişe izin vermeyeceğimizi herkes bilsin? diye konuştu. Atalay 1 Mayıs mitinginin ana konusunu ?´kıdem tazminatı´´ olarak belirlediğini de açıkladı

Türk-İş Başkanı Atalay konuşmasının devamında şunları söyledi

?Eğer bir reform yapmak istiyorlarsa kıdem tazminatı almayanlara kıdemlerini versinler, mevcut sıkıntıları çözsünler. Ama onun dışında kazanılmış haklara asla dokunulmasın. Ben bugün kıdemden ne alıyorsam, aynısını olsun. Bugün kıdem 1 yıla 30 gün, işte bu 30 gün 29.5 gün olmasın. Yeni işe girenler de dahil bu herkes için kazanılmış bir haktır. Kazanılmış haklarda geriye gidiş olmadan daha iyi bir kıdem tazminatı için isteyenlerle oturur konuşurum?


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER