Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Khurram Parvez’e özgürlük!

Hindistan’ın işgali altındaki Keşmir’de 23 Kasım’da gözaltına alınan Keşmirli aktivist Khurram parvez’den 10 gündür haber alınamıyor.

Khurram Parvez’e özgürlük!

İşgalci Hindistan yönetimi, Jammu Keşmir halkının özgürlüğünü çalmaya devam ediyor. Sözde terörle mücadele bahanesiyle 23 Kasım’da gözaltına alınan Keşmirli aktivist Khurram parvez’den 10 gündür haber alınamıyor. 1947’den beri Hindistan işgali altında bulunan Cammu Keşmir’de bugüne dek binlerce Keşmirli şehit edildi. Hindistan hapishanelerindeki zorlu şartlar göz önüne alındığında parvez’in hayatından endişe ediliyor. 

KEŞMİRLİ TUTUKLULARIN VE AİLELERİNİN HAKLARINI SAVUNUYORDU

Keşmirli aktivist Khurram parvez, Hindistan güçleri tarafından zorla alıkonulan, kaçırılan ve ortadan kaybolan sivillerin ailelerini savunan eylemlere öncülük ediyordu. parvez, bu yıl Kasım ayının ilk haftasında Cenevre’de Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi Oturumu’na davetli olmasına rağmen Hindistan’ın engellemeleri sonucu katılamamıştı. Keşmir’de insan haklarını savunduğu için hedefe konulan parvez’in hayatta olup olmadığına dair bir bilgiye henüz ulaşılamadı.

92 YAŞINDAKİ EŞREF SEHRAİ GÖZALTINDA ŞEHİT OLMUŞTU

Geçtiğimiz Mayıs ayında yaşanan ve bir direniş liderinin cezaevinde şehit edildiği acı olay Hindistan zulmünü en açık haliyle ortaya koymuştu. İslâm yurdu Cammu Keşmir’de, 78 yıllık ömrünü Müslümanların bağımsızlık mücadelesine adayan direniş lideri Eşref Sehrai hayatını kaybetmişti. Hindistan askerleri tarafından gözaltına alınmasının ardından kendisinden haber alınamayan Sehrai’nin işgal güçleri tarafından şehit edildiği ortaya çıktı.

2019’DAN SONRA BASKILAR DAHA DA ARTTI

Müslümanlara yönelik ağır zulümler gerçekleştiren Hindistan hükümeti, 5 Ağustos 2019’da kabul ettiği anayasa değişikliğiyle Cammu Keşmir’in özel statüsünü kaldırmıştı. Kararın ardından Hindistan işgal birlikleri, Cammu Keşmir’de operasyonlarını ve halk üzerindeki baskıları yoğunlaştırmış, sokağa çıkma yasağının yanı sıra internet, telefon ve ulaşım kısıtlamaları getirmiş, bölgede Hindistan işgaline karşı çıkan çok sayıda Keşmirliyi gözaltına almıştı.

TERÖRLE MÜCADELE BAHANESİYLE SİVİLLER HEDEF ALINIYOR

Parvez’in gözaltında tutulmasına tepki gösteren Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Rupert Colville, “parvez, Hindistan hükümeti tarafından 2016’da çıkarılan Kamu Güvenliği Yasası kisvesi altında gözaltına alındı. Hindistan terörle mücadele timleri tarafından gözaltına alınan parvez’e yönelik suçlamaların ne olduğuna dair bilgi edinemedik. Jammu Keşmir’de terörle mücadele operasyonları bahanesiyle siviller hedef alınıyor. Öldürülen sivillerin cesetleri gizlice imha ediliyor. 23 Kasım’dan bu yana gözaltında tutulan parvez bir an önce serbest bırakılmalı ve ifade özgürlüğünü temin edilmeli. Hindistan ordusuna sivillere yönelik baskıları durdurması ve şimdiye kadar sivillere yönelik işlenmiş suçların acil, şeffaf ve bağımsız bir şekilde soruşturması için çağrıda bulunuyoruz” dedi.



Anahtar Kelimeler: Khurram Parvez’ özgürlük!

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER